Annonce
Horsens

Jubilar forventer 20.000-30.000 gæster til solrig shoppe-weekend

Det store Horsens Kræmmrmarked brager løs for 30. år i streg denne weekend. Og kræmmerne er klar. Tonni Feldt fra Bottrup driver til daglig et limousinefirma i Horsens, og derudover har han en forkærlighed for kræmmerlivet. Han har været med på markedet i Horsens i rundt regnet 20 år og medbringer både kone, børn og svigerbørn på Dyrskuepladsen. Denne gang vil han blandt andet forsøge at afsætte en stor samling på flere end 170 porcelænskander, som han og hans kone støvede op hos en samler tidligere i år. - Vi er her for at få en hyggeweekend - ellers gad vi ikke have med det at gøre. Og så får jeg en fornøjelse ud af at møde kunderne, der kan genbruge de gamle ting, siger Tonni Feldt. Foto: Morten Pape
Det store Horsens Kræmmermarked fylder 30 i år. Vejrguderne er taget i ed, stadepladserne er udsolgt, og nyhederne er på plads til en folkefest med håndslaw' og underholdning.

Horsens: Om kræmmervarerne kommer til at gå som varmt brød, er uvist, men uanset udbuddet kan horsensianerne få en hed shoppetur på byens dyrskueplads i denne weekend.

Her forventer arrangørerne af Horsens Kræmmermarked, at et sted mellem 20.000 og 30.000 mennesker vil stimle sammen i løbet af lørdag og søndag, når den 30. udgave af markedet, der er blandt de største i Jylland, finder sted. Ifølge DMI i flot sommervejr.

Lørdag bliver varmest med temperaturer over 25 grader og sol fra en skyfri himmel. Søndag bliver det en anelse køligere og delvist skyet, men solen skinner også igennem, og temperaturen vil da være 20-25 grader. Først ud på de sidste åbningstimer søndag eftermiddag kommer der måske en smule regn, fremgår det af byvejrsprognosen på dmi.dk.

- Vores største problem kan nok blive, at vejret bliver for godt, så folk tager til stranden i stedet. Men vi klager ikke, siger koordinator Hans Madsen fra Sport Horsens, som arrangerer det jubilerende marked til fordel for ungdomsarbejdet i otte af Horsens' sportsforeninger, som til gengæld leverer frivillig arbejdskraft.

Annonce

Programmet for Horsens Kræmmermarked 2019

Horsens Kræmmermarked er et af landets store markeder, og det finder i år sted for 30. gang.

Det var den kendte hotel-ejer Asger Mortensen, som da drev Bygholm Parkhotel, som etablerede markedet, men for cirka 25 år siden overtog Sport Horsens arrangementet.

Der deltager omkring 250 kræmmere og omkring 100 såkaldte smådyrskræmmere.

Her er programmet for dette års marked.

Lørdag

Kl. 7: Markedet åbner

Kl. 7-9: Gratis morgenkaffe i Store Telt

Kl. 9-17: Gratis køretur for børn med Futti på pladsen.

Kl. 9: Teltene åbner med salg af mad og drikke

Kl. 10: Herning Tivoli Park åbner

Kl. 10-18: Racehundeudstilling

Kl. 10: Dansk Veteranbil Klub åbner udstilling

Kl. 11: Gurli Gris underholder

Kl. 11-24: Musik og underholdning i teltene

Kl. 12: Gratis sildebord - så længe lager haves.

Kl. 14: Gurli Gris underholder

Kl. 19: Bøf bearnaise-tag selv-bord med en stor bøf og fri tilbehørsbuffet

Underholdning i Store Telt til kl. 21. Derefter underholdning i Lille Telt til kl. 24.

Søndag

Kl. 8: Markedet åbner

Kl. 8-9: Gratis morgenkaffe i Store Telt

Kl. 8: Teltene åbner med salg af mad og drikke

Kl. 9-16: Gratis køretur for børn med Futti på pladsen

Kl. 10: Underholdning i Store Telt

Kl. 10: Herning Tivoli Park åbner

Kl. 10-14: Børnekræmmermarked

Kl. 10-14: Kæpheste-event og -stævne

Kl. 10.30: Gratis kagebord

Kl. 14: Kandis underholder i Store Telt

Kl. 17: Markedet lukker

Udsolgt i bodgaderne

Mens vejguderne leverer fint vejr, har handelsfolkets interesse for at deltage har også været "varm" i år, konstaterer Hans Madsen forud for åbningen af bodgaderne lørdag morgen kl. 7.

- Vi har udsolgt i år. Det havde vi ikke helt sidste år, så den udvikling er vi selvfølgelig glade for, siger markedskoordinatoren.

Med udsolgt af stadepladser vil der være masser af varer at kigge på. De seks bodgader og "hovedstrøget" vil være fyldt af omkring 250 kræmmerboder og op mod 100 smådyrskræmmere, og ud over tilbud og håndslaw' vil de mange tusind gæster støde på flere nyheder på underholdningsfronten.

Nyheder og traditioner

- Vi skal jo forny os, konstaterer Hans Madsen og peger på, at der i år blandt andet har været fokus på at give de yngste gæster flere gode oplevelser. I år sker det blandt andet med børnekræmmermarked søndag, kæphest-ridekonkurrence og et besøg på scenen af den kendte tv-figur Gurli Gris.

Hans Madsen fremhæver også racehundeudstilling og veteranbiltræf om lørdagen som nyheder, og dermed er der også friske indslag på programmet for dem, der er kommet på markedet mange år, konstaterer han og bemærker, at 30-års-fødselsdagen ikke fejres med særskilte arrangementer. Håbet er, at de nye tiltag kan være med til at vise, at der stadig er gang i det "gamle" marked.

Traditionerne holdes dog også i hævd.

Flere gange i løbet af lørdagen og søndagen er der gratis bespisning i form af morgenbrød, kagebord og sildebord. Et tivoli vil være på plads, og derudover vender en markeds-darling tilbage, når dansktop-stjernerne Kandis søndag spiller i et af teltene på pladsen.

- De har optrådt mange i år i streg efterhånden, og der plejer at være stuvende fuldt i teltet. De er et kæmpe-trækplaster, og hvis vejret er godt, plejer vi også at slå teltsiderne ned. Så fylder publikum også området uden for, siger Hans Madsen om den musikalske finale, der runder markedet af søndag eftermiddag.

Kaj Nordsøn sælger mobiltelefongrej, tasker, ledninger, bluetooth-højttalere og solbriller. Og mangler du batteri i dit gamle ur, fikser han også det problem for "billig mønt". Den 75-årige koldingenser har været med på Horsens Kræmmermarked i 15 år, stort set på samme plads nær indgangen i alle år, og han bruger sommermånederne på sammen med sin kone at turnere rundt på cirka 10 af landets kræmmermarkeder. Han kigger mod himlen og krydser fingre for, at der kommer lige så mange gæster, som der plejer, selv om vejret måske også kunne inspirere til en strandtur. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Annonce