Annonce
Horsens

Færre vil studere på lokalt erhvervsakademi - men campuschef er ikke bekymret

Erhvervsakademi Dania i Horsens udbyder uddannelserne til administrationsøkonom og handelsøkonom. Arkivfoto: Morten Pape
Erhvervsakademi Dania i Horsens har modtaget 54 førsteprioritetsansøgninger, som er fem færre end sidste år.
Annonce

Horsens: 54 personer har som deres førsteprioritet søgt ind på en uddannelse på Erhvervsakademi Dania i Horsens.

Det stod klart, da der søndag var ansøgningsfrist for videregående uddannelser, og dermed har erhvervsakademiet fået færre førsteprioritets-ansøgninger end i 2019, da 59 søgte ind.


Vi har set, at vores nuværende studerende, der skal ud i praktik efter sommerferien, har haft sværere ved at finde praktikplads, og det kan give en afledt effekt i forhold til de kommende studerende, der kan blive bange for, om det bliver svært for dem at finde praktikplads.

Annette Westergaard Poulsen


Tilbagegangen vækker ikke bekymring hos campuschef Annette Westergaard Poulsen.

- Søgetallene vil stige frem mod studiestart, så i sidste ende tror jeg, vi rammer samme niveau som sidste år, siger hun.

Annonce

Sværere at finde praktikplads

Erhvervsakademi Dania i Horsens udbyder uddannelserne til administrationsøkonom og handelsøkonom. Heraf har førstnævnte modtaget 29 førsteprioritetsansøgninger mod 26 sidste år, mens handelsøkonomuddannelsen har fået 25 førsteprioritetsansøgninger mod 33 sidste år.

- Handelsøkonomuddannelsen er bygget sådan op, at de studerende skal i praktik hele andet semester. Vi har set, at vores nuværende studerende, der skal ud i praktik efter sommerferien, har haft sværere ved at finde praktikplads, og det kan give en afledt effekt i forhold til de kommende studerende, der kan blive bange for, om det bliver svært for dem at finde praktikplads, siger Annette Westergaard Poulsen som bud på, hvorfor handelsøkonomiuddannelsens ansøgertal er gået tilbage.

Hvad angår det generelle ansøgningstal, og altså ikke kun førsteprioritetsansøgniger, kan Erhvervsakademi Dania i Horsens konstatere en fremgang i forhold til 2019. Dengang modtog skolen 139 ansøgninger i alt, mens den i år har modtaget 152 ansøgninger i alt.

Erhvervsakademi Dania, der har skoler i otte jyske byer, har i alt modtaget 2864 ansøgninger, som er det højeste nogensinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

Annonce