Annonce
Horsens

Færre klager i Horsens end på landsplan: Kan tyde på god behandling hos jobcentret

Jobcentrets dialog og relation til sine brugere kan meget vel være forklaringen på, at Ankestyrelsen forholdsmæssigt har færre klagesager i Horsens, end den har på landsplan, vurderer Tanja Nyborg, direktør for uddannelse og arbejdsmarked. Arkivfoto: Morten Pape
I 2018 var der forholdsmæssigt 25 procent færre sager på beskæftigelsesområdet, der blev påklaget til Ankestyrelsen i Horsens, end der var på landsplan.
Annonce

Horsens: Horsensianerne er ikke et klagende folkefærd.

Det fremgår af en ny opgørelse fra Ankestyrelsen, der viser, at styrelsen i 2018 afgjorde 21 ankesager pr. 10.000 indbyggere på beskæftigelsesområdet i Horsens Kommune, mens styrelsen afgjorde 28 ankesager pr. 10.000 indbyggere på landsplan.

Det færre antal sager i Horsens er formentlig et skulderklap til jobcentret værdigt, mener Tanja Nyborg, Horsens Kommunes direktør for uddannelse og arbejdsmarked.

Den antagelse bygger hun på en frisk status fra kommunens borgerrådgiver, der behandler klager over kommunens sagsbehandling.

- Meldingen fra borgerrådgiveren lyder, at jobcentret er garant for en god dialog, og at der er en god relation mellem jobcentret og de borgere, der er i kontakt med jobcentret. Det kunne være derfor, vi ikke har så mange klager som andre steder, hvis borgeren føler sig godt behandlet trods afgørelsen i sin sag, siger Tanja Nyborg.

Annonce

Handler om ny lovgivning

Opgørelsen fra Ankestyrelsen viser også, at Ankestyrelsen i 2018 stadfæstede kommunens afgørelse i 63 procent af sagerne i Horsens, mens andelen på landsplan lå på 66 procent.

Det får dog ikke formanden for beskæftigelses- og integrationsudvalget Lisbeth Torfing (EL) til at overveje, om der er et problem med sagsbehandlingen i Horsens, at færre end to tredjedele af klagesagerne endte med en blåstempling af kommunens afgørelse.

- Jeg tror, det handler om, at der er kommet ny lovgivning, som vi lige skal finde ud af, hvordan vi skal tolke, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce