Annonce
112

Færre indbrud, mere vold

Midt- og Vestjyllands Politi registrerede færre indbrud, men flere voldstilfælde. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Politiet fik flere anmeldelser om volds- og trusselstilfælde i Ikast-Brande Kommune.
Annonce

Ikast/Brande: Antallet af anmeldelser af vold eller trusler i Ikast-Brande Kommune er steget en del hen over det seneste år.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at politiet de seneste 12 måneder har modtaget 211 anmeldelser af vold eller trusler. Det er en stigning på 33 sager sammenlignet med året forinden, svarende til 19 procent.

Blandt andet er der i løbet af året blevet noteret 89 tilfælde af simpel vold, hvilket svarer til en stigning på 26 sager.

Annonce

Færre indbrud

Derimod er tendensen en anden i Ikast-Brande Kommune, når det gælder indbrud. Her var der 288 anmeldte forhold, og det er 49 færre end i de foregående 12 måneder. Den udvikling bidrog kategorien indbrud i private hjem til med et fald på 50 anmeldelser.

Endelig blev der registreret 45 færre tyverier i kommunen sammenlignet med året før, hvor tallet hed 563. Det bunder blandt andet i, at der blev indberettet 35 færre cykeltyverier.

Til sammenligning blev der i Herning Kommune registreret en stigning hen over perioden på 15 volds- og trusselstilfælde. Her var der samtidig 10 færre indbrud, og 239 færre sager omhandlende tyveri.

Ser man på tallene for hele landet, er mængden af volds- og trusselstilfælde sidste år gået op fra 27.229 til 27.378. Det svarer til en ændring på 1 procent.

Denne artikel er skrevet af Ritzaus tekstrobot på baggrund af oplysninger fra Danmarks Statistik.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Skolernes underskud bliver mindre

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce