Annonce
Østjylland

Færre hjertepatienter på hospitalet: Frygter corona-smitte og et sundhedssystem i knæ

Færre patienter med hjerteproblemer besøger Aarhus Universitetshospital for tiden. Foto: Jens Thaysen
Afdelingen for hjertesygdomme ved Aarhus Universitetshospital har oplevet et markant fald i antallet af hjertepatienter. De frygter at blive smittet med den frygtede coronavirus, og at hospitalet er overbemandet. Den ledende overlæge maner til besindighed og garanterer, at der er det samme beredskab som altid.
Annonce

AARHUS: - Vi har oplevet et fald i antallet af patienter med hjerteproblemer den seneste tid. Vi kender ikke det eksakte tal, men der er nok tale om et fald i omegnen af 25-30 procent. Derudover har vi også kunne registrere en ændring i vores patienter, da dem, der kommer ind på afdelingen nu, har gået længere tid med deres hjerteproblemer.

Ordene kommer fra ledende overlæge på Hjertesygdomme ved Aarhus Universitetshospital, Jacob Thorsted Sørensen.

Han understreger, at det er kritisk, hvis man går for længe med sine hjerteproblemer, da man vil have forhøjet risiko for senere hen at kunne udvikle blodpropper og andre komplikationer - og i værste tilfælde dø af hjertestop.

Det er vores fornemmelse, at folk tror, at hospitalerne er overbemandede, og at der ikke er nok personale til at kunne håndtere deres sygdomme. De frygter simpelthen et sundhedssystem i knæ. Derudover har vi oplevet, at nogle patienter er bange for at troppe op på hospitalet i frygt for at blive smittet med coronavirus.

Annonce

Frygt og frygt

Det er svært at komme med et entydigt svar på, hvorfor der for tiden er færre hjertepatienter på Aarhus Universitetshospital, men Jacob Thorsted Sørensen har en god fornemmelse over to mulige årsagsforklaringer. De tager begge udgangspunkt i frygt.

- Det er vores fornemmelse, at folk tror, at hospitalerne er overbemandede, og at der ikke er nok personale til at kunne håndtere deres sygdomme. De frygter simpelthen et sundhedssystem i knæ. Derudover har vi oplevet, at nogle patienter er bange for at troppe op på hospitalet i frygt for at blive smittet med coronavirus, forklarer overlægen.

Annonce

Ro på

Her er det vigtigt at understrege, at hospitalets corona-enhed er en særskilt enhed, og at corona-patienterne ligger på særskilte afdelinger - væk fra andre patienter. Derudover bliver der taget de fornødne forholdsregler, og corona-personalet har de rette beskyttelsesdragter, så videre smitning kan undgås.

Og når det kommer til selve hospitalets beskaffenhed, og om der er mangel på ressourcer og kapacitet, er der heller ikke grund til bekymringer.

- For det første skal folk ikke have en øget frygt for corona-smitte på hospitalet, da der er samme risiko som alle andre steder. Derudover er hospitalets beredskab ikke mindsket, og vi er klar til at modtage andre patienter end corona-smittede. Folk skal ikke være bekymrede for at tage af sted, hvis de oplever problemer eller smerter, siger Jacob Thorsted Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce