Annonce
Horsens

Færger fortsætter gratis ordning i to måneder: Endelave-færgen har valgt en anden løsning

Endelave-færgen bliver ikke gratis for cyklister og gående i august og september, men billetterne vil stadig være væsentlig billigere end normalt. Arkivfoto: Morten Pape
Mens færgerne til Hjarnø og Tunø fortsætter med at være gratis for cyklister og gående i to måneder mere, har man på Endelave-færgen valgt en anden løsning, der både tilgodeser passagerer og biler.
Annonce

Snaptun: De billige ture til områdets øer fortsætter.

I hele juli har det været gratis at sejle til Tunø, Hjarnø og Endelave, hvis man har været gående eller cyklende passager, ligesom cykelfærgen mellem Hjarnø og Alrø har været gratis.

Den ordning er for nylig blevet forlænget for Hjarnø-, Tunø- og cykelfærgen, så den også gælder i august og september, mens man på Endelave-færgen har valgt en anden løsning, der også tilgodeser bilerne.


Nu bliver det billigt for dem, der skal derover uden bil, men bestemt også for dem, der skal have bilen med, og det kan være en god idé i august og september

Jørgen Broch, chef for service og beredskab i Horsens Kommune


Prisen for passagererne vil være sat ned med 70 procent i forhold til normalprisen frem til 25. oktober, og så vil der være forskellige rabatter for biler og motorcyklister frem til 30. september.

- Vi lægger meget vægt på, hvad der er af ønsker fra beboerforeningen på Endelave, og vi var fuldstændig enige med dem om, at det her er en god løsning, siger Jørgen Broch, chef for service og beredskab i Horsens Kommune.

Annonce

Havde planlagt rabatter

De billigere priser for passagerer skyldes en blanding af flere statslige midler.

- Når vi kan nå ned på det beløb, skyldes det, at færgen ikke var særlig meget i drift i foråret, hvor vi normalt ville bruge de midler, vi får hvert år. Så det er før hjælpepakken, vi tog beslutningen om at sænke billetprisen, fortæller Jørgen Broch.

Endelave-færgen har ligesom de andre færger været populære i juli, hvor overfarten har været gratis for gående og cyklister. Arkivfoto: Morten Pape

De årlige midler må ikke bruges i skolernes sommerferie, så der supplerer corona-hjælpepakken de første ni dage, så for eksempel voksne passagerer kan sejle med for 30 kroner fra 1. august og frem til 25. oktober. Normalprisen er 100 kroner - og billetten gælder tur/retur.

Annonce

Biler bruger af hjælpepakken

For biler og motorcykler er det en smule anderledes. Her bruger man nemlig corona-hjælpepakken, der gælder frem til og med september. Derfor slutter rabatterne på køretøjer 30. september.

Rabat på færgerne i august og september

Endelave-færgen:

70 procents rabat for passagerer frem til 25. oktober. 30 kroner for voksne, 24 kroner for pensionister og seks kroner for børn.

Forskellige rabatter på køretøjer frem til 30. september. Personbiler og firmabiler op til fire tons koster 60 kroner, og motorcyklister, knallerter og cyklister koster 50 kroner. For cyklister er der tale om normalprisen.

Priserne dækker tur/retur.

Hjarnøfærgen:

Gratis overfartfor gående og cyklister til og med september. Man møder bare op ved færgelejet. Her i skolernes sommerferie skal man forvente kø.

Fra 15. august går man over til uden for sæson-priser, så det bliver billigere for køretøjer.

Cykelfærgen mellem Hjarnø og Alrø:

Færgen medtager kun gående og cyklister, så den er fuldstændig gratis til og med september. Man betaler ved booking af billet og får pengene tilbage, når man går ombord.

Billetten inkluderer sejlads med Hjarnøfærgen, men det er underordnet de kommende måneder, da den også er gratis for gående og cyklister.

Tunøfærgen:

Gratis overfart for gående og cyklister til og med september. Billetten skal bookes på forhånd, så færgen kan overholde sine corona-restriktioner.

Har man været tidlig ude med billetterne og dermed betalt for dem, får man pengene tilbage, oplyser Odder Kommune.

Alle færgerne er gratis for cyklister og gående i juli.

Jørgen Broch fortæller, at Endelave-færgen har fået 223.000 kroner i corona-støtte til brug i de to måneder - og at de så selv må bestemme, hvordan de penge bruges.

- Nu bliver det billigt for dem, der skal derover uden bil, men bestemt også for dem, der skal have bilen med, og det kan være en god idé i august og september, siger Jørgen Broch blandt andet med reference til det danske sensommervejr, der kan byde på lidt af hvert.

Annonce

Andre færger forlænger

Det er regeringen og aftalepartiernes sommerhjælpepakke til kulturlivet, der har muliggjort de gratis billetter. 700 millioner kroner er i alt blevet afsat til at give danskerne billigere og bedre muligheder for at opleve den danske kultur og natur og samtidig hjælpe turismeerhvervslivet.

Snaptun har været proppet med biler det seneste stykke tid, fordi færgerne er sjældent set populære denne sommer. Foto: Emil Fibiger

Som en del af pakken er alle indenrigsfærger gratis for cyklister og gående i juli, mens færger til danske småøer har fået tilskud til at reducere billetpriserne i august og september. Hjarnø- og Tunøfærgen har brugt muligheden til at forlænge ordningen for cyklister og gående.

På Hjarnøfærgen skal man bare møde op og stille sig i kø, mens man på de andre færger skal booke billetten på forhånd, så man kan kontrollere, at der ikke kommer flere med, end corona-restriktionerne tillader.

Hjarnøfærgen sejler i pendulfart frem og tilbage med de mange mennesker, der vil udnytte et gratis øbesøg. Foto: Nicolai Svante Skovgård
Cykelfærgen - eller "Lille Hjarnø", som den også kaldes - medtager 12 passagerer inklusiv cykler, så der er begrænset med plads på de fire daglige afgange - to fra Hjarnø og to fra Alrø. Foto: Nicolai Svante Skovgård
Tunøfærgen sejler mellem Hou og Tunø og har været så velbesøgt, at det har været svært for øens beboere at få billet, hvis de skulle til fastlandet. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce