Annonce
112

Færdselsaktion afslørede mange trafiksyndere

Arkivfoto: Michael Bager

Horsens: Færdselsloven gælder også for cyklister og knallerter, og det fik en del at mærke onsdag, da patruljer fra Sydøstjyllands Politi gennemførte aktioner flere steder i Horsens.

I denne uge kører politiet en særlig kampagne rettet mod netop cyklister og knallerter, så fokus var primært på den gruppe, fortæller vicepolitiinspektør Jesper Engelund, leder af hunde- og færdelsafdelingen.

- Som cyklist er man udsat, så det er vigtigt at være lige så opmærksom i trafikken, som når man kører bil, pointerer Jesper Engelund.

Han kan samtidig konstatere, at det ikke altid er tilfældet.

Ved onsdagens aktion blev tre cyklister snuppet for at bruge mobiltelefon.

- Det er en uskik. Det tager både den ene hånd og opmærksomheden. Det er dumt. Man skal passe på sig selv, lyder det.

Annonce

Bred vifte af overtrædelser

Aktionen afslørede en bred vifte af overtrædelser, blandt andet for hurtige knallerter, manglende registrering, manglende lys og cykling på fortorvet.

Heller ikke de firehjulede gik ram forbi.

Også her blev der snuppet bilister, der talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Flere fik også bøde for at køre uden sikkerhedssele og for ikke at overholde skiltning.

Aktionen fandt sted flere steder i Horsens, blandt andet i midtbyen og på Vejlevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce