Annonce
Odder

Færdig med byggeplaner: Selskab opgiver at lave boliger på havn

Torben Hein (t.v.) og Steen Fredborg præsentere byggeplanerne i en pavillon på Alexandra Plads sidste år i september. Nu er projektet opgivet. Arkivfoto: Hans Jørgensen
Byrådets beslutning om at sige nej til boliger i fire etager på Alexandra Plads betyder, at handelen med kommunens grund går tilbage.
Annonce

Hou: HFE Ejendomme dropper helt idéen om at lave lejeboliger i et byggeri ved havnen i Hou.

- Handelen med kommunen går tilbage, og vi sætter vores egne to huse til salg, siger Torben Hein, som har HFE Ejendomme sammen med Steen Fredborg.

- Så må en køber af de to grunde jo selv om, hvad han eller hun har tænkt sig at gøre. Det vil vi ikke blande os i, tilføjer Steen Fredborg.

Selskabet ejer i dag to forfaldne huse på Søndergade i Hou og købte sidste år nabogrunden Alexandra Plads af Odder Kommune. Købet var betinget af, at firmaet kunne få lov til at lave et byggeprojekt i hele området.

Men på et byrådsmøde mandag aften sagde flertallet nej til planerne, som kun fik støtte fra Venstre.

- Vi bød på grundstykket på betingelse af, at vi kunne bygge det skitserede projekt i fire etager. Dengang sagde økonomiudvalget ja til, at vi gik videre med det, fortæller Torben Hein.

Vi bød på grundstykket på betingelse af, at vi kunne bygge det skitserede projekt i fire etager.

Torben Hein, HFE Ejendomme

Annonce

Vi presser ikke

- Med hensyn til, at kommunen skifter mening nu, så prøver vi ikke at presse nogen til noget. Vi prøver bare at gennemføre det projekt, vi har lavet en betinget købsaftale på. Vi har også rettet det til, så det har fået et mere maritimt udtryk, siger Steen Fredborg.

- Er I skuffede over byrådets beslutning?

- Vi har arbejdet på det i mange år. 15 år. Vi orker ikke mere, og vi syntes selv, det var et rigtigt godt projekt. Men nu vil vi ikke mere. Når de siger nej til fire etager, så kan vi ikke se nogen mening i at fortsætte, siger Steen Fredborg og Torben Hein.

Planen var at bygge 28 lejligheder til at leje ud. Flere politikere sagde på byrådsmødet, at de godt vil gå med til at byggeri i tre etager. Men det er ikke realistisk for HFE Ejendomme.

- Projektet var i fire etager, fordi det er relativt dyrt at bygge dernede på grund af jordbundsforholdene. Der er store startomkostninger, og det er lejeboliger, vi laver. Og et projekt til lejeboliger er ikke rentabelt, hvis vi reducer for meget i kvadratmetrene, siger Torben Hein.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce