Annonce
Kultur

Færøsk kunst på KunstVærket i Odder

Et eksempel på Zakarias Heinesens karakteristiske malekunst. Pressebillede

Odder: Den færøske maler, Zacharias Heinesen, udstiller nye værker hos Odder Kunst i anledning af 75 års jubilæet i Foreningen Nordens Odderafdeling.

Det er Foreningen Norden Odder og Odder Kunst, der er gået sammen om udstillingen, der åbnes fredag 1. november med fernisering kl. 16 i KunstVærket. Udstillingen kan ses frem til søndag 17. november. Der er gratis adgang.

Zacharias Heinesen er en af Færøernes helt store malere, søn af den verdenskendte forfatter William Heinesen, der i øvrigt også begyndte som maler.

Zacharias Heinesen er født 1936 og uddannet på Billedskolen i Reykjavik samt på Det Kgl. Danske Kunstakademi og udstiller på flere danske museer og gallerier og er repræsenteret på Færøernes Kunstmuseum og på flere nordiske kunstmuseer.

Billedkunstneren Ole Grøn, Odder, følger med en workshop over temaet ”Nordiske landskaber” for børn op på den nordiske udstilling.

Det sker 5. november med en workshop med elever fra 4. klasse på Saksild Skole og 6. november med elever i 4. og 5. klasse fra Hundslund Skole. Inden workshoppen tager børnene fotografier af et landskab. Fra billederne skal børnene male et maleri med inspiration fra Zacharias Heinesens aktuelle udstilling i KunstVærket.

Børnenes malerier udstilles i KunstVærket, udstillingslokale 2 og bliver dermed et lokalt supplement til Heinesen-udstillingen.

Heinesen finder motiver overalt i det færøsle. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Annonce