Annonce
Horsens

Fængslet spurter opad på listen over danske attraktioner

35.000 rockede med, da Rammstein sidste år spillede på Fængslet. De mange tilskuere fylder godt i opgørelsen over besøgstallet i 2017. Arkivfoto: Axel Schütt

På VisitDenmarks nye attraktionsliste går Fængslet fra nr. 47 til nr. 36. Knap 225.000 deltog sidste år i arrangementer på Fussingsvej.

Horsens: Fængslet i Horsens er rykket 11 pladser op på VisitDenmarks liste over de mest besøgte attraktioner i Danmark.

Med 224.952 gæster indenfor i bygninger og på det grønne område ligger Fængslet nu som nr. 36 på listen over de steder, danskerne gerne besøger.

I VisitDenmarks opgørelse betegner besøgstallet en fremgang på ikke færre end 58,5 pct. i forhold til 2016.

Det noteres samtidig, at tallet dækker både Fængselsmuseet og de øvrige aktiviteter på området.

Fængselsmuseet havde sidste år 77.063 gæster mod 64.714 i 2016.

Annonce

Besøgstal på lokale museer

Fængslet er ikke alene om at repræsentere de lokale farver på VisitDenmarks liste over de 300 største attraktioner i 2017:


  • Nr. 132: Industrimuseet i Horsens med 36.898 gæster - et fald på 9,7 pct. i forhold til 2016 (og en del af forklaringen på, at museet kom ud af året med et minus på ca. én mio. kr. i regnskabet).
  • Nr. 173: Horsens Kunstmuseum med 24.081 besøgende - en fremgang på 20,3 pct.
  • Nr. 181: Skanderborg Museum med 22.360 besøgende - et plus på ikke færre end 53,2 pct.
  • Nr. 224: Glud Museum med 13.696 gæster - 4,5 pct. flere end i 2016.
  • Nr. 236: Øm Kloster Museum med 11.631 indenfor - en vækst på imponerende 68,1 pct.

Et rigtigt godt år

- Vi har haft et rigtig godt 2017, som det store spring på attraktionslisten vidner om, siger Fængslets direktør Astrid Søes Poulsen og fortsætter:

- Vi har oplevet en god stigning i besøgende både i Fængselsmuseet, efter Lorentzens tunnel åbnede, og i SleepIn. Ligesom vi har haft store kulturevents som f.eks. en udsolgt Rammstein-koncert med 35.000 gæster, en meget velbesøgt Middelalderfestival, Aarhus 2017-arrangementet "Freedom Prison" samt de to populære efterårsarrangementer, halloween i efterårsferien og "Jul på Fængslet".

Astrid Søes Poulsen noterer samtidig, at flere og større events er på vej bag Fængslets mure.

- Så det bliver spændende at se listen for 2018, siger hun.

Med på listen eller...

Også en række andre lokale museer optræder (som det fremgår af faktaboksen) på listen fra VisitDenmark.

Horsens Museum på Sundvej glimrer ved sit fravær.

VisitDenmark baserer for de statsanerkendte museers vedkommende sin liste på tal fra Danmarks Statistik. Hertil har Horsens Museum indberettet et besøgstal sidste år på 3216 - ikke nok til en placering.

I museets årsrapport til Horsens Kommune oplyses, at besøgstallet var 5401 - et tal, der også inkluderer primært unge under 18, som har fri adgang. De 3216 er med andre ord betalende gæster.

Danmarks Statistiks tal for bl.a. Fængselsmuseet inkluderer imidlertid ikke-betalende gæster. Så lidt ufortjent står Horsens Museum uden for listen, hvor det burde være nr. 294.

På grund af ferie har det ikke været muligt at få en forklaring på de forskellige indberetninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce