Annonce
Horsens

Fængslet præsenterer stort plus i 2019: Forventer underskud i 2020

Folk er tidligere strømmet til Fængslet - blandt andet for Krimimessen, som billedet her er fra - og 2019 blev rekordår for antallet af event-gæster. 2020 kommer ikke til at kunne gøre kunsten efter. Arkivfoto: Morten Pape
Fængslet i Horsens satte flere rekorder i 2019, hvilket kan ses i et netop offentliggjort regnskab med over en million kroner i overskud. Det ser ikke ud til, at 2020 kan følge op på succesen.
Annonce

Horsens: Der hænger en tung corona-sky over Fængslet i Horsens i denne periode, men i skyggen af den kan oplevelsesvirksomheden se tilbage på et fremragende 2019. Det viser et netop offentliggjort årsregskab.

Fængslet selv kalder i en pressemeddelelse 2019 for rekordernes år, og direktør Astrid Søes Poulsen nævner, at der aldrig har været så mange igennem deres konferenceafdeling og så mange events og eventgæster som i 2019, hvor virksomheden også nåede op på det hidtil højeste antal erhvervslejere.

Resultatet for 2019 ender på næsten 1,2 millioner kroner efter skat i plus, men det er dog ikke en rekord for Fængslet, der i 2017 præsterede bedre.

- Samlet set er det et rigtig flot overskud, når man tager med, hvor meget vi har investeret i 2019. Der er også tale om en rekord, for hvis man regner de ting sammen, som vores virksomhed får sin omsætning fra, er det vores største økonomiske år nogensinde, men vi har så samtidig valgt at investere i mange ting i løbet af året, siger Astrid Søes Poulsen til Folkebladet.

Samlet set er det et rigtig flot overskud, når man tager med, hvor meget vi har investeret i 2019. Der er også tale om en rekord, for hvis man regner de ting sammen, som vores virksomhed får sin omsætning fra, er det vores største økonomiske år nogensinde, men vi har så samtidig valgt at investere i mange ting i løbet af året.

Astrid Søes Poulsen, direktør for Fængslet

Annonce

Forventer underskud i 2020

På indholdsfronten lagde Fængslet hus til blandt andet koncerter med Foo Fighters og Lenny Kravitz, og en udvidelse af julemarkedet med dertilhørende besøgsrekord er et meget godt bevis på, at flere søgte mod Fængslet i det forgangne år.

Af investeringer fik overnatningstilbuddet Sleepin en overhaling, mens parkområdet - Den Grønne Ring - fik et ansigtsløft i samarbejde med Horsens Kommune. Derudover istandsatte man nye lokaler til kontorudlejning, hvilket også er med til at forklare tilgangen af virksomheder i erhvervslejemålene. Over 30 af dem benytter nu Fængslets faciliteter til at drive forretning.

De positive takter skulle være fortsat ind i 2020, men coronavirus og den dertilhørende nedlukning har sat en bremse i mange af Fængslets planer.

- Investeringstankerne er sat på hold som konsekvens af hele situationen. Som alle andre virksomheder skærer vi ind til benet, hvor vi kan. Heldigvis kan vi få glæde af kompensationsordningerne for løn og faste udgifter, men det har ramt os hårdt, og vi forventer at komme ud med underskud i 2020, siger Astrid Søes Poulsen, selv om det i år ikke bliver til så mange events og konferencer som planlagt.

Annonce

Vestsalen følger planen

Fængslet-direktøren kan glæde sig over, at udlejningen af erhvervsmål har været ret uberørt af coronakrisen.

- Vi har heldigvis haft meget få fraflytninger, og det er vi meget glade for. Vi har oven i købet også fået nye henvendelser, siger hun.

Også Fængslets helt store projekt, Vestsalen, er uberørt af situationen. I 2019 kom der yderligere 10 millioner kroner til fra Augustinus Fonden, og den eksterne finansiering på 100 millioner kroner er nu næsten på plads.

Projektet hører under en særskilt virksomhed, Bygningsfonden Fængslet, og Fonden Fængslets regnskab har derfor som sådan ingen betydning for projektet, hvor byggeriet i øvrigt startes i juni.

Fængslet-direktør Astrid Søes Poulsen kan glæde sig over et godt 2019-resultat, men 2020 bliver ikke som håbet, da coronanedlukningen har sat en stopper for stedets store arrangementer og mange konferencer. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Byggeriet af Vestsalen går i gang i juni. Illustration: Cubo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

AC Horsens For abonnenter

Med til træning i Horsens: Europæisk topklub kigger på AC’s stortalent

Annonce