Annonce
Horsens

Fængslet har gjort regnskabet op for 2018: - Nu har vi musklerne til at satse

Masser af begivenheder og masser af mennesker - sådan er det på Fængslet. Fotoet her er fra en af de seneste års krimimesser. Arkivfoto: Morten Pape
Stor tilfredshed med 2018-regnskabet i bestyrelsen for Fonden Fængslet. Efter hårde iværksætter-år kaldes forretningen nu sund og god.

Horsens: Selv om et overskud på lidt mere end én mio. kr. ud af en omsætning på godt 20 mio. kr. ikke lyder prangende, er der meget stor tilfredshed på Fængslet over det regnskab for Fonden Fængslet, som nu offentliggøres.

For tallene lever til fulde op til bestyrelsens mål.

Som bestyrelsesformand Henning Nørbæk siger:

- Efter nogle hårde iværksætter-år har vi de seneste tre år haft overskud. Vi har genetableret egenkapitalen, og vi driver i dag en god og sund forretning.

Alt sammen skal det ses i lyset af, at Fonden Fængslet ikke har som mål at skabe overskud til en flok aktionærer. I stedet handler det om at skabe oplevelser til gavn for Fængslet og for Horsens.

- Bestyrelsens mål er, at vi slutter årene med et overskud på fem pct. af omsætningen. I 2018 passer det ret præcist med et overskud på 1,1 mio. kr. ud af omsætningen på godt 20 mio. kr., konstaterer Henning Nørbæk.

Annonce
Nu kan vi godt tillade os at være stolte. Efter flere års hårdt arbejde er det lykkedes os at tiltrække alt fra erhvervslejere og erhvervsliv til gæster på museet og til events, koncerter og overnatning.

Astrid Søes Poulsen, direktør for Fængslet

Store planer

Han og Fængslets direktør Astrid Søes Poulsen vil da også hellere fortælle om et kulturelt regnskab, der handler om mange nye tilbud, om i nabolaget af 200.000 gæster, om store planer for fremtiden og om en unik virksomhed, der nu kan kaldes "relativt robust", som Henning Nørbæk udtrykker det.

- Vi har pengene til at holde øje med, hvad der sker, til at satse og til at prøve noget nyt af, siger han.

Samtidig bliver hånden rakt ud mod nye samarbejdspartnere.

- Vi ser gerne os selv i en mere aktiv rolle, og nu har vi musklerne til det, påpeger Astrid Søes Poulsen.

70.000 på museum

Musklerne afspejles i bl.a. besøgstallene.

I 2018 gik ca. 70.000 på opdagelse i Fængselsmuseet, heraf knap 50.000 som betalende gæster.

Dertil skal lægges de besøgende ved alt det, der er blevet faste indslag i Fængslets kalender: festivaler, koncerter, Krimimessen, tattoo-festivalen Prison Ink, mountainbike- og ekstremløb plus meget mere.

- Vi er stolte over, at vi kan tilbyde alle disse oplevelser - og stadig komme ud med et overskud. Vi kan ikke finde andre, der gør det samme, siger Henning Nørbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce