Annonce
Horsens

Fængslet har gjort regnskabet op for 2018: - Nu har vi musklerne til at satse

Masser af begivenheder og masser af mennesker - sådan er det på Fængslet. Fotoet her er fra en af de seneste års krimimesser. Arkivfoto: Morten Pape
Stor tilfredshed med 2018-regnskabet i bestyrelsen for Fonden Fængslet. Efter hårde iværksætter-år kaldes forretningen nu sund og god.

Horsens: Selv om et overskud på lidt mere end én mio. kr. ud af en omsætning på godt 20 mio. kr. ikke lyder prangende, er der meget stor tilfredshed på Fængslet over det regnskab for Fonden Fængslet, som nu offentliggøres.

For tallene lever til fulde op til bestyrelsens mål.

Som bestyrelsesformand Henning Nørbæk siger:

- Efter nogle hårde iværksætter-år har vi de seneste tre år haft overskud. Vi har genetableret egenkapitalen, og vi driver i dag en god og sund forretning.

Alt sammen skal det ses i lyset af, at Fonden Fængslet ikke har som mål at skabe overskud til en flok aktionærer. I stedet handler det om at skabe oplevelser til gavn for Fængslet og for Horsens.

- Bestyrelsens mål er, at vi slutter årene med et overskud på fem pct. af omsætningen. I 2018 passer det ret præcist med et overskud på 1,1 mio. kr. ud af omsætningen på godt 20 mio. kr., konstaterer Henning Nørbæk.

Annonce
Nu kan vi godt tillade os at være stolte. Efter flere års hårdt arbejde er det lykkedes os at tiltrække alt fra erhvervslejere og erhvervsliv til gæster på museet og til events, koncerter og overnatning.

Astrid Søes Poulsen, direktør for Fængslet

Store planer

Han og Fængslets direktør Astrid Søes Poulsen vil da også hellere fortælle om et kulturelt regnskab, der handler om mange nye tilbud, om i nabolaget af 200.000 gæster, om store planer for fremtiden og om en unik virksomhed, der nu kan kaldes "relativt robust", som Henning Nørbæk udtrykker det.

- Vi har pengene til at holde øje med, hvad der sker, til at satse og til at prøve noget nyt af, siger han.

Samtidig bliver hånden rakt ud mod nye samarbejdspartnere.

- Vi ser gerne os selv i en mere aktiv rolle, og nu har vi musklerne til det, påpeger Astrid Søes Poulsen.

70.000 på museum

Musklerne afspejles i bl.a. besøgstallene.

I 2018 gik ca. 70.000 på opdagelse i Fængselsmuseet, heraf knap 50.000 som betalende gæster.

Dertil skal lægges de besøgende ved alt det, der er blevet faste indslag i Fængslets kalender: festivaler, koncerter, Krimimessen, tattoo-festivalen Prison Ink, mountainbike- og ekstremløb plus meget mere.

- Vi er stolte over, at vi kan tilbyde alle disse oplevelser - og stadig komme ud med et overskud. Vi kan ikke finde andre, der gør det samme, siger Henning Nørbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kvinde faldt gennem tag

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce