Annonce
Ikast-Brande

Fængsel i Nørre Snede mangler ressourcer

Fængslet i Nørre Snede mangler penge og mandskab til den lukkede afdeling, lyder kritikken. Arkivfoto
Tillidsrepræsentant: Den lukkede afdeling af Nørre Snede Fængsel er presset.
Annonce

Nr. Snede: Den lukkede afdeling af Nørre Snede Fængsel risikerer at blive en discountudgave af et fængsel på grund af dårlig bemanding. Sådan lyder kritikken fra blandt andre tillidsrepræsentant Morten Carøe, der i fagbladet Fængselsfunktionæren giver udtryk for en række frustrationer på kollegernes vegne.

Ifølge kritikken er den lukkede afdeling i Nørre Snede Fængsel ringere finansieret og dårligere bemandet end de øvrige lukkede fængsler i landet.

Tillidsrepræsentant Morten Carøe oplyser til fagbladet Fængselsfunktionæren, at hans kollegaer er pressede, fordi der mangler ressourcer og penge til at drive den lukkede afdeling.

Nogle gange er man åbenbart til til at gennemføre nødløsninger i fængslet. Tillidsmanden fortæller således, at der for nyligt blevet banket en væg op i løbet af en nat, fordi der var konflikt mellem banderelaterede indsatte.

Ifølge Morten Carøe mangler der også ressourcer til fængslets beskæftigelsesindsats for fangerne. Til Fængselsfunktionæren oplyser han, at der mangler tre værkmestre.

Jacob Falkenby, enhedschef i den lukkede afdeling, udtaler til bladet, at han også kan registrere presset på bemandingen, når de "hårde indsatte" havner i Nørre Snede.

- I Enner Mark, Nyborg og Storstrøm er de ressourcemæssigt gearet til at håndtere kategori 2-fanger, også på bemandingssiden. De kan godt tage fire betjente ud til en transport med en indsat, men det kan jeg ikke. Vi er dygtige til at drive et lukket fængsel, men vi mangler midlerne til det, siger han til bladet.

Områdedirektør i Midt- og Nordjylland Una Jensen mener ifølge Fængselsfunktionæren ikke, at man kan sammenligne den lukkede afdeling i Nørre Snede med et rent lukket fængsel:

- De indsatte, som afsoner i den lukkede afdeling i Nørre Snede, er visiteret til de sikkerhedsmæssige forhold, der er gældende der. De bevillinger, der gives til de forskellige typer af pladser beror på flere faktorer. På den baggrund kan man ikke umiddelbart sammenligne en lukket afdeling i et åbent og et fængsel, der udelukkende består af lukkede pladser, udtaler hun til bladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Heftig debat om skattestigning: Fra "Hvor er logikken?" til "Giv den nu et ordentligt hak op"

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce