Annonce
Kultur

Fænglets direktør: Det er meget alvorligt og en stor udfordring

Astrid Søes Poulsen har travle dage på Fængslet, der har meldt sig på det store hold af kultursteder i Horsens, der aflyser stort set alt i kampen mod corona. Arkivfoto: Morten Pape
Astrid Søes Poulsen roser sit hold for at stå sammen i en hård tid. - Vi bliver ramt på stort set alle vores forretningsområder, og det kaster os ud i en svær situation, siger hun.

Horsens: - Det er for tidligt at sige noget om de økonomiske konsekvenser, men det er alvorligt og en stor udfordring for os. Vi forsøger at skære helt ind til benet og indrette os bedst muligt.

Sådan sætter direktøren for Fængslet i Horsens, Astrid Søes Poulsen, ord på den situation, udbruddet af coronavirus har efterladt det lokale kulturfyrtårn i.

Fængslet, der også rummer det kommunale fængselsmuseum, er en stor forretning, der lever af at afvikle store og små kulturarrangementer, møder og konferencer. Som mange andre virksomheder i oplevelses-økonomien har stedets ledelse nu imidlertid set sig nødsaget til at lukke ned for alle arrangementer for at hjælpe i kampen mod virussen. Foreløbig er der lukket ned i resten af marts, oplyser Astrid Søes Poulsen.

Annonce

Ramt på alle forretningsområder

Hun understreger, at hun ikke ønsker at male skræmmebilleder, men med aflysninger af alt fra møder til den stort opsatte krimimesse, der skulle have fundet sted senere på måneden, er der også bekymring i tonefaldet.

- Hverken vi eller andre har oplevet noget lignende før, siger hun.

- Vi bliver ramt på stort set alle vores forretningsområder, og det kaster os ud i en svær situation, forklarer direktøren, som dog pointerer, at hun tror på, at Fængslet kommer igennem.

- Det har været overrumplende, og som chef er man sat på en hård prøve, men vi er en organisation, der står sammen og er fattede og rolige. Vi tager situationen alvorligt, men vi er omstillingsparate, og indstiller os på et nyt arbejdsliv i de kommende uger.

- Ros til medarbejderstaben, siger Astrid Søes Poulsen om sin personlige oplevelse af at være chef i en turbulent uge.

Stadig gang i hjulene

Risikoen for store økonomiske hug vil hun løbende tage bestik af, og Fængslet vil på sigt undersøge mulighederne for at afbøde corona-regningen via de kompensations-pakker, regeringen forleden lancerede som en hånd under dansk erhvervs- og kulturliv

Astrid Søes Poulsen uddyber samtidig, at selv om Fængslet lukker ned for arrangementer, er stedets SleepIn åbent. Både reception samt konference- og eventafdeling kan stadig kontaktes.

Husets erhvervslejere har også adgang, mens Fængslets egne ansatte arbejder under særlige forhold. Blandt andet via hjemmearbejdspladser.

- Vi holder fortsat gang i hjulene i det omfang, det er muligt, siger Astrid Søes Poulsen, som derfor håber, at kunder fortsat vil kontakte Fængslet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens får penge fra DBU

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Hedensted

Støtter lokale butikker og glæder de gamle: Ildsjæle sender påskepakker til plejehjemsbeboere

Annonce