Annonce
Odder

Fællesskab: To generationer står på scenen i juleforestilling

Magne Svenningsen og hans familie er med i juleforestillingen i Boulstrup Forsamlingshus. Fra venstre er det Jeppe Jensen, Ditte Svenningsen, Magne Svenningsen, Lucca Svenningsen og Thomas Brandt. Foto: Søren Gylling
TinaB's Musikskole vil gøre det til en tradition at se "Et Juleeventyr", og hun vil gerne holde fast i deltagerne bag forestillingen år efter år.
Annonce

Boulstrup: "Vi skal fejre den dejligste jul sammen". Sådan lyder en af de mange replikker i den forestilling, som Magne Svenningsen og hans sammenblandede familie spiller en væsentlig rolle i. Og måske kommer familien til at holde en dejlig jul på scenen i forsamlingshuset i Boulstrup mange år frem i tiden.


Det er fedt at være med.

Magne Svenningsen


Magne Svenningsen er 10 år, så han spiller rollen som barne-Scrooge og har tillige en rolle som skopudserdreng. Historien er baseret på klassiske engelske "Et Juleeventyr" om foretningsmanden Scrooge, der anser julen for at være noget pjat og kun tænker på at tjene penge. Men han kommer naturligvis på bedre tanker.

- Det er fedt at være med. Børnene i forestillingen er lige så vigtige som de voksne, og man får okay mange replikker, siger Magne Svenningsen, der er den yngste på scenen.

Han ved godt, at en del af familien vil være blandt publikum og holde øje med ham, når forestillingen bliver opført.

- Det er min mormor og morfar og far og papbror. Det er lidt pinligt med den måde, man taler på, og det man skal gøre på scenen, siger han.

Annonce

Buchholtz står bag

Men Magne har prøvet det før. Han har gået på Margrethelyst Friskole i Ørting, mens Tina Buchholtz var musiklærer, og der blev lavet musicals. Nu er skolen lukket, men Tina Buchholtz står via sin musikskole bag "Et Juleeventyr."

Der bliver sunget og danset på scenen. Foto: Søren Gylling

Magnes søskende Jeppe Jensen og Lucca Svenningsen er også med på scenen, og det samme gælder deres mor Ditte Svenningsen. Hendes far har endda hjulpet lidt til med rekvisitter. Børnenes far hjælper med kørsel og andre ting, mens deres mors nuværende kæreste, Thomas Brandt, er blevet lokket med på scenen.

- Jeg tænkte, det kunne være, jeg skulle sige et par linjer og male nogle kulisser. Men nu er jeg Scrooge. Heldigvis er jeg så gammel, at jeg ikke er bange for at gøre mig selv til grin, siger Thomas Brandt.

Musikaliteten fejler ikke noget, han var som 16-årig med i et trashmetalband og spiller i dag stonerrock i bandet Fusskalt.

- Og noget af det fantastiske ved at være med er, at alle er lige vigtige, uanset om de er børn eller voksne, siger kæresten Ditte Svenningsen.

Annonce

Skal blive en tradition

Tina Buchholtz kiggede på flere steder i Odder, men valgte til sidst forsamlingshuset i Boulstrup. Hun har omskrevet Dickens fortælling fra 1843 og sat musik til.

- Jeg ville rigtigt gerne lave "Et Juleeventyr" og gøre det til en tradition og med de samme medvirkende. Kultur er ikke det, der står øverst på dagsordenen i Odder. Så kørte jeg rundt og prøvede at finde et sted, der var stort nok og fleksibelt.  Her kan jeg gøre det på de præmisser, jeg ønsker. Det handler om fællesskab, det er et helt crew lige fra dem, der sætter lys op, syer kostumer og laver kager. Det kunne være rigtigt fedt, hvis Magne spiller den unge Scrooge i forestillingen om nogle år. Tænk, hvis det bliver ved i 20 år, og det ikke kan blive jul, før man har set "Et Juleeventyr" i Boulstrup Forsamlingshus, siger Tina Buchholtz.

Hun leverer forestillingen, mens forsamlingshuset lægger lokaler til gratis.

Ægteparret Tina Buchholtz og Vagn Egon Jørgensen leverer musikken. Foto: Søren Gylling

- Det giver jo altid et frisk pust til huset, og nogle kommer ud og ser det og har måske lyst til at leje det senere. Vi er kommet nogenlunde gennem året økonomisk, vi mangler måske fire-fem udlejninger. Men vi har en god bankkonto og en del sponsorater, siger Elo Hesselbjerg, der er formand for Boulstrup Forsamlingshus.

Der er plads til omkring 40 publikummer til hver forestilling. "Et Juleeventyr" vises lørdag 12. december klokken 17, søndag 13. december klokken 15 samt mandag 14. og tirsdag 15. december, begge dage klokken 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce