Annonce
Odder

Fællesskab: Læger og kommune skal samles i sundhedshus

Den gamle lægebolig er i dag tom, og den skal afløses af et nybygget sundhedshus i samme område. Foto: Carina Mayner
Socialdemokraterne kom med ændringsforslag på selve byrådsmødet, men det blev afvist. Derfor skal der laves et hus, som kan samle læger og kommunens tilbud.
Annonce

Odder: Hvis det går, som kommunen ønsker, vil alle de praktiserende læger om et par år blive samlet på ét sted. Et flertal i byrådet har sagt god for at bruge 2,5 millioner kroner til at gå videre med planerne om et sundhedshus.

- Der er meget positive tilkendegivelser fra de tre lægehuse, vi har i Odder Kommune, om, at de vil være med til det her projekt. Det vil de takket være en fantastisk dialog mellem forvaltningen og de praktiserende læger, og alle har ønsket at være med til at se de muligheder, et nyt sundhedshus giver. Så jeg har stor fortrøstning om, at den del lander på 100 procent, sagde Finn Thranum (V), der er formand for sundheds-, social- og forebyggelsesudvalget.

Sundhedshuset bliver efter planen otte etager højt, og det skal ligge, hvor der tidligere lå en lægebolig ud til Randlevvej. Det hus er gammelt og skal rives ned.

De praktiserende læger vil få 2200 kvadratmeter, og et lige så stort areal skal kommunen bruge. Her skal der være genoptræning og rehabilitering samt akut- og korttidspladser.

Skal i udbud

Til december vil byrådet godkende udbudsmaterialet for et nyt sundhedshus.

Vinderen af udbuddet findes næste år, og så skal der laves en lokalplan.

Odder Kommune forventer, at et nyt sundhedshus kan tages i brug i sommeren eller efteråret 2022.

Annonce

S vil finde penge

Huset forventes samlet at koste 66 millioner kroner. Kommunen har fået et tilskud fra staten på cirka 11 millioner kroner, og en del skal finansieres ved leasing.

Kun Socialdemokratiet stemte imod forslaget.

Partiet mener, at der også skal laves almindelige boliger i området, så kommunen kan tjene nogle penge, der kan være med til at betale for sundhedshuset.

- Vi bakker op om ideen. Vi har brug for flere korttidspladser og for, at vores genoptræning får mere plads og bedre arbejdsforhold. Men vi foreslår, at vi laver et byggefelt mere med henblik på at lave boliger der, sagde Lone Jakobi (S).

Resten af byrådet var utilfredse med at få et ændringsforslag så sent som på selve byrådsmødet og sagde nej.

- Det er et sympatisk forslag at finde ud af, om vi kan finde ekstra indtægter. Men jeg kan ikke gennemskue med så kort varsel, om det er en god eller dårlig idé, sagde for eksempel Kresten Bjerre (R).

John Rosenhøj deltog ikke i byrådsmødet.

Lægeboligen på Randlevvej er låst helt af. Foto: Carina Mayner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce