Annonce
Kultur

Fællessang-projekt ser dagens lys i Horsens: Første gang bliver med besøg af kendt dansk sanger

Sangerinden Sys Bjerre deltager ved den første omgang fællessang på gymnasiet. Inden arrangementet har hun en lukket lektion med musikeleverne på skolen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Kulturlivet, uddannelsesinstitutioner og folkekirken i Horsens sparker nu gang i et nyt projekt, "Så syng da!" Første gang er 2. september kl. 17 på Horsens Gymnasium & HF, hvor Sys Bjerre synger med.

Horsens: Under corona har tusindvis af danskere sunget med hver fredag, når tv-programmet "Fællessang - hver for sig" rullede over skærmen. For intet skaber fællesskab som netop fællessang, fortæller Hanne Henriksen, præst i Horsens Klostersogn og udviklingskonsulent i Horsens Provsti.

Derfor har hun, sammen med et udvalgt bestående af Thomas Lindved, uddannelsesleder og musiklærer fra Horsens Gymnasium & HF, Jeppe Vind fra Kulisselageret og Platform K, Anne Loise Krogh og Inge Johnsen, der begge er sangere, musikere og korledere, samt kunstner Phuc Van Dang, nu søsat et lokalt projekt med titlen "Så syng da!" Navnet er inspireret af titlen på ryggen af Højskolesangbogen, for netop sangene herfra er i fokus.

Både nye og gamle sange

Så syng da! inviterer til fællessang i Horsens, første gang er torsdag 2. september kl. 17 på Horsens Gymnasium & HF, hvor musikelever fra 2. og 3.g vælger og synger for på sangene.

Sangskriver og musiker Sys Bjerre deltager også med sine sange fra Højskolesangbogen og giver en lille koncert.

- Højskolesangbogen er jo ikke kun gamle sange, der er også nye og nulevende kunstnere som Sys Bjerre, Carl Emil Petersen og Simon Kvamm. Og mange af dem ser det som en ære at blive optaget i højskolesangbogen og blive en del af den danske kulturskat, forklarer Hanne Henriksen.

Annonce

Skabe et stykke kultur

Initiativet har været på tegnebrættet længe, men på grund af forsamlingsrestriktionerne er det først blevet muligt at skyde projektet i gang nu. Hanne Henriksen håber og tror på, at mange vil dukke op:

- Hvis man ikke var klar over det før corona, så er man det nok nu. Fællessang skaber fællesskab, glæde og håb. Og det er ikke det samme at sidde hjemme i sofaen og synge foran skærmen, det er noget helt andet at synge med andre. Med fællessang skaber vi et stykke kultur, siger hun.


Hvis man ikke var klar over det før corona, så er man det nok nu. Fællessang skaber fællesskab, glæde og håb.

Hanne Henriksen, initiativtager til "Så syng da!" i Horsens


Indtil videre er der planlagt tre events. De to andre er torsdag 30. september kl. 17 i foredragssalen på Horsens Rådhus, hvor byrådspolitikerne udvælger sange, samt torsdag 28. oktober kl. 17 i Atrium på VIA University Campus Horsens, hvor studerende og undervisere vælger blandt højskolesangbogens mange engelsksprogede sange.

Det er gratis at være med, og deltagerne får udleveret sangark.

"Så syng da!" er et initiativ skabt af kulturlivet, uddannelsesinstitutioner og folkekirken i Horsens Kommune. Foreløbigt er der programsat tre fællessangsarrangementer, men ambitionen er at få stablet 10 sangaftener på benene. Illustration: Phuc Van Dang
Annonce
Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sjuskede trailerparkeringer på Smedetorv: Spærrer ledige p-pladser for beboerne

Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Sport

Nyindkøb gav pote: HIC moste BK Amager og kunne endelig rotere spillerne i forløsende storsejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Hedensted For abonnenter

Institutions opkøb af huse bekymrer i landsby: Det er godt, at de er her, men det kan blive for meget

Horsens

17-årig mand opsøgt af større gruppe på egen bopæl og overfaldet med golfkølle: Politiet er talstærkt til stede på Hybenvej

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Annonce