Annonce
Kultur

Fællessang: Musikskole vil lave flere koncerter

Musikskolens lærere hylder Kim Larsen og Benny Andersen, der begge døde sidste år, med en koncert i Pakhuset. Foto: Odder Musikskole
Billetterne blev revet væk på få dage, da Odder Musikskole annoncerede en særlig aften med fokus på Kim Larsen og Benny Andersen. Lærerne er også i hopla.
Annonce

Odder: Folk i Odder er vilde efter at gå en aftentur på Rabalderstræde med Rosalina under armen. Odder Musikskole fik i løbet af få dage solgt alle billetter til en hyldestkoncert for Kim Larsen og Benny Andersen, og det giver mod på mere.

- Vi snakker om, hvordan vi lige så langsomt kan videreudvikle det. Hvordan vi kan bruge musikken til at fortælle den gode historie, og hvordan folk er medaktører i en eller anden form. Da vi satte billetterne til salg, var de væk i løbet af ganske få dage. Det kom lidt bag på mig. Men vi har fuldt hus, og det er en dejlig fornemmelse, siger musikskoleleder Steen Hattesen.

For to år siden var musikskolen med til at lave en Liva Weel-koncert som en del af Kulturby 2017. Liva Weels debut fandt nemlig sted i Odder, og det blev markeret med en koncert, der blandt andet bød på fællessang.

Der er også fællessang på programmet mandag 30. september klokken 19.30, når musikskolens lærere går på scenen i Pakhuset.

Jeg ved, at fællessang ligger i tiden. Jeg tror, det er en af tidens trends, folk vil gerne have noget at samles om.

Steen Hattesen, musikskoleleder

Annonce

Fællessang er tidens trend

- Jeg ved, at fællessang ligger i tiden. Jeg tror, det er en af tidens trends, folk vil gerne have noget at samles om. På busstationen sidder der fire på en bænk og venter på bussen med hver sin mobiltelefon. Med streaming er alt blevet så nemt, men vi har et afsavn, vi savner et eller andet, noget vi kan samles om, siger Steen Hattesen.

Og det, danskerne kan samles om, det er den fælles kulturelle bagage. Det, alle sammen kender. Der er ikke så meget, men Kim Larsens og Benny Andersens sange kan de fleste danskere genkende.

- Jeg tror, det er Andersen og Larsen, der sælger billetter. Men vi trænger også til at være sammen med hinanden og mærke hinandens fællesskab, siger musikskolens leder.

Det er musikskolens lærere, der står for musikken. Bandet har fået navnet Fedt & Kester, og her er alt fra klassiske instrumenter som cello og violiner til en moderne omnichord. Bandet tog i august et par dage til Samsø for at øve sangene, der bliver spillet i nye arrangementer.

Annonce

Den bedste teambuilding

- Den store ekstragevinst er, at det er den bedste teambuilding, de har oplevet. Det er kommet bag på mig, men efter vores tur til Samsø er der kommet så meget god respons. Alle lærerne er med, og de har sat deres præg på musikken, siger Steen Hattesen.

Han spiller selv med og introducerer Kim Larsen og Benny Andersen for publikum.

- Der er mange lighedspunkter. De var begge slidere, som nøje havde planlagt, hvordan de arbejdede. Deres syn på danskheden og skepsis omkring den måde, vi er på, er vældig interessant og en fællesnævner for dem, siger Steen Hattesen.

- Jeg kan også historien om Svante, som Benny Andersen skrev om. Han er født Svensson og er svensk. Han tog færgen over Øresund ved en fejl og blev søsyg undervejs, så han kom aldrig tilbage. Jeg mener, at jeg så ham i Gilleleje sidste sommer, han spejdede mod Sverige, tilføjer Steen Hattesen med et glimt i øjet.

Koncerten er også et uofficielt kickoff til den LMS-festival (Levende Musik i Skolen) for børn og unge, der foregår i Odder og Horsens 1.-3. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce