Annonce
Ikast-Brande

Fælleslisten går enegang i spørgsmålet om forhøjelse af håndboldsponsorat

Som den eneste i økonomi- og planudvalget kunne Fælleslistens Henrik Kraglund ikke tilslutte sig forslaget om en ekstraordinær forhøjelse af Ikast-Brande Kommunes sponsorat af Herning-Ikast Håndbold med 200.000 kr. Arkivfoto: Mikael Lund
Flertallet i økonomiudvalget sagde ja til at forhøje sponsorat til Herning-Ikast Håndbold - men Fælleslisten var ikke med.
Annonce

Brande: Forleden skulle Ikast-Brande Kommunes økonomi- og planudvalg tage stilling til et forslag om ekstraordinært at forhøje kommunens sponsorat af Herning-Ikast Håndbold med 200.000 kr., så det totalt set kommer op på knap 700.000 kr.

Baggrunden var en ansøgning fra det lokale håndboldflagskib på kvindesiden, der som så mange andre virksomheder er blevet presset økonomisk af corona-situationen.

Klubben har oplyst, at den allerede har iværksat en række tiltag for at minimere omkostningerne, men at det langt fra vil kunne dække de forvente indtægtstab og de faste udgifter, som ikke kan reduceres.

Et flertal i udvalget sagde ja til forhøjelsen som en engangsforestilling og overlod det til administrationen at forhandle de nærmere betingelser for sponsoratet på plads, så kommunen får modydelser svarende til prisen for sponsoratet.

Annonce

Alt for meget

Fælleslistens Henrik Kraglund kunne som den eneste ikke tilslutte sig forslaget. Det begrundede han blandt andet med, at Herning-Ikast Håndbold (HIH) er en professionel virksomhed, altså en erhvervsvirksomhed, som oven i købet ikke er uformuende.

- Formuen kan dog hurtigt få ben at gå på, når alt er lukket ned, erkendte Henrik Kraglund, men han argumenterede for, at en samlet støtte til HIH i 2020 på 691.000 kr. efter Fælleslistens mening bare er for meget, når der er tale om en sportsgren, som kun har et par tusinde trofaste tilhængere.

- Den øvrige del af borgerne er ikke voldsomt engagerede og vil aldrig sætte deres ben i en håndboldhal, konstaterer han.

- Endvidere er vi – samfundets lands- og lokalpolitikere - på en glidebane. Alle mulige stikker for ”en sikkerheds skyld” hånden frem og håber på, at der falder et bidrag af. Men overblikket mangler. Så vilkårligheden kommer derfor til at herske, lød det fra Kraglund, som stiller spørgsmålet: Hvad sker der, hvis de kommer igen og beder om yderligere støtte?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce