Annonce
Byudvikling

Fælles og hver for sig: Generationer mødes i nyt boligprojekt i Lisbjerg

Eget rækkehus eller lejelighed med tilhørende fælleshus og arealer. Visualisering: Årstiderne Arkitekter
Så er det næste boligprojekt i Lisbjerg godkendt. Her skal børnefamilier bo side om side med aktive voksne 55+ og samtidig deles om fællesarealer og fælleshus.
Annonce

LISBJERG: Lisbjerg gennemgår i disse år forvandlingen fra landsby til tæt og urban by. Selv om den gamle landsby allerede er udbygget en del, er der stadig lang vej, før der er plads til de omkring 25.000 beboere, som der efter planen i fremtiden skal kunne bo i forstaden i det nordlige Aarhus.

Et af de kommende projekter, der skal sørge for at Lisbjergs indbyggertal vokser, bliver 226 nye boliger - i form af rækkehuse, punkthuse og generationshuse. Boligerne skal skabe endnu mere byliv og levende byrum i Lisbjerg bymidte.

Selskabet Plushusene står bag boligerne som med byrådets godkendelse vundet udbuddet.

Plushusene har i deres tilbud, som de øvrige deltagere i udbuddet, skullet arbejde med syv delstrategier, som er beskrevet i Udviklingsplanen for Lisbjerg herunder, hvordan bebyggelsen signalerer by, bymidte, tæthed og mangfoldighed. Samtidig har de skullet beskrive, hvordan projektet bidrager til at skabe byliv og levende byrum.

- Plushusene kommer til at bidrage til, at man kan mødes på tværs af generationer, uanset om man er en børnefamilie eller aktive seniorer. Projektet giver mulighed for, man kan mødes både ude og inde, og det vil bidrage til, at området bliver en del af en interessant og levende by, forklarer Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Plushusene får en placering i den nordøstlige del af Lisbjerg og indbyggerne kommer til at bo ganske få hundrede meter fra letbanestoppet 'Lisbjergskolen', hvorfra der er let og hurtig adgang til det centrale Aarhus.

Plushusene i Lisbjerg

  • Plushusene i Lisbjerg indeholder cirka 226 boliger fordelt på rækkehuse, punkthuse og generationshuse i 2-3 etager.
  • Fælleshuset ligger centralt i bebyggelsen med blandt andet spisesal, boldspilsrum, børnehule, atelier, værksteder og gæsteværelser.
  • Mellem husene bliver der etableret grønne leverum med opholdszoner, nyttehave og legeplads.
  • Lokalplanarbejdet for området begynder nu.
Annonce

Fælles og hver for sig

Plushusene er et nyt bofællesskabskoncept, hvor børnefamilier og aktive voksne 55+ bor til leje hver for sig i rækkehus eller lejlighed med fri adgang til et stort fælleshus og fælles udearealer. Projektet bygger på tre bærende værdier i form af "sameksistens, tilhørsforhold og bæredygtighed”.

Projektet vil samtidigt fokusere på at skabe de bedst mulige betingelser for fællesskab på tværs af generationerne.

- Vi er rigtig glade for at kunne etablere et Plushusene bofællesskab i Lisbjerg. Vores mål er at skabe et tæt naboskab på tværs af generationer med gode sociale relationer og øget livskvalitet til følge. Vi kommer til at have mange aktiviteter på stedet, som drives eller hjælpes i gang af en fast tilknyttet vært. En vigtig aktivitet er fællesspisningen 4-5 gange om ugen. Derudover dannes klubber som for eksempel løbeklub, kortklub og vinklub, siger Martin Kring, adm. direktør i Plushusene.

Plushusene får placering tæt på Lisbjergskolen og letbanestop. Illustration: Plushusene
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce