Annonce
Horsens

Få overblikket: Disse butikker holder stadig åbent

Hvem må egentlig holde åbent for tiden? Apotekerne er blandt dem, der stadig tager imod kunder - som her på Søndergade. Foto: Thomas Baden Sørensen
Du kan stadig købe nye briller, en smuk buket til vasen, dyrefoder, vitaminer til solfattige januar eller en flaske vin til fredagsmiddagen.
Annonce

Horsens: Du kan stadig møde åbne butiksdøre, udsalgskilte og kurve fyldt med tilbudsvarer uden for butikker på Søndergade og byens øvrige gader. Der er nemlig en række butikker, der er undtaget fra nedluknings-forbuddet.

Vi giver dig her overblikket over åbne butikker:

1 Optikere må holde åbent

Friis Optik og byens øvrige optikere må gerne holde åbent trods coronarestriktioner. Foto: Thomas Baden Sørensen

Du kan fortsat få nye briller, kontaktlinser eller foretaget en synsprøve.  Derfor ser du udsalgsskilte ud for butikker som Synoptik, Hans Laursen, Friis Optik, Louis Nielsen og alle de andre brillebutikker.

Optikere er et sundhedserhverv i den private sektor og må derfor holde åbent.

2 Matas, apoteker og helsekost

Matas - som her på Søndergade - helsekostforretninger og apoteker er undtaget fra nedlukningen. Foto: Thomas Baden Sørensen

Apoteker, Matas, Helsam og Normal holder åbent. Det har de lov til, fordi de blandt andet sælger medicin og hygiejneartikler som håndsprit, mundbind og sæbe. Derfor kan du se røde løbere uden for Matas og tilbudsvarer i kurve uden for butikkerne. Også Matas i Bytorv Horsens må holde åbent.

3 E-cigaretter

Jan Tørnblad passer Damp 24 i Bytorv Horsens, men der er ikke meget at bestille: Folk tror, at centret er helt lukket, er hans fornemmelse. Foto: Marianne Husted

Butikker, der sælger e-cigaretter, kan holde åbent. Begrundelsen er, at der skal være et mindre farligt alternativ til cigaretter. Desuden betragtes butikker som Damp 24 i Bytorv Horsens, Smoke It og lignende butikker som dagligvarebutikker.

4 Blomster

Hugo på Lichtenbergsgade sælger blomster, vin, chokolade med mere og holder derfor åbent for tiden. Foto: Thomas Baden Sørensen

Du kan stadig fylde dine vaser med tulipaner og andre buketter, bundet af en florist. Blomsterbutikker hører til i kategorien dagligvarebutik og holder fortsat åbent i Horsens. De må også sælge deres øvrige sortiment.

Der skelnes mellem, om blomsterne er afskårne eller i potte, når det vurderes, om en butik må holde åbent.

5 Vin og chokolade

Frellsen Chokolade og lignende chokoladebutikker samt Vinoble, Holte Vinlager, Diovino og de øvrige vinbutikker hører til i kategorien dagligvarer. Derfor kan du stadig træde ind i en fysisk butik og fylde kurven med flødeboller eller rødvin.

6 Bagere, slagtere, fiske- og ostehandel

Leo's Fisk og Vildt i Hestedamsgade er en af de delikatteseforretninger, der fortsætter med at servicere kunderne i en tid med mange lukkede butikker. Foto: Thomas Baden Sørensen

Alle fødevarebutikker som bagere, slagtere, fiske- og ostehandlere er undtaget fra corona-nedlukningen. Derfor er butikker som Beringsslagteren, Leo's Fisk og Vildt, Juta-Ost, Nørregades Slagter, Slotsbageriet og mange flere åbne. Som bekendt hedder det: "Uden mad og drikke duer helten ikke".

7 Foder til hunde, katte og andre dyr

Der kan også købes foder til familiens kæledyr - f.eks. hos Maxi Zoo og andre dyrehandler. Pr-foto

Kæledyrene behøver ikke se langt efter tørkost og godbidder under corona-nedlukningen. Maxi Zoo og andre forhandlere af dyrefoder og tilskud til foder er undtaget fra kravet om nedlukning.

8 Supermarkeder, købmænd og kiosker

Normal på Søndergade holder åbent - i lighed med supermarkeder, kiosker, tankstationer etc. Foto: Thomas Baden Sørensen

Som det vil være alle bekendt, kan vi stadig handle i Løvbjerg, brugsen, Føtex og alle de mange øvrige supermarkeder og købmænd. Du kan også fortsat købe de non-food produkter, supermarkederne forhandler. Det kan være tøj, elektronisk udstyr og møbler.

Kiosker og tankstationer må også holde åbent.

9 Click & Collect

En række af de fysisk nedlukkede butikker i Horsens har sat ekstra fokus på nethandlen. Mange steder er det muligt at gå på udsalg og bestille den ønskede vinterjakke, vaskemaskine eller grydesæt online og få varen udleveret fra butikkens bagdør. Tjek selv hos de enkelte butikker.

10 Fakta om reglerne

Corona-restriktionerne har skabt både forvirring og frustration hos mange erhvervsdrivende og handlende, for hvad må man egentlig i disse tider? Foto: Thomas Baden Sørensen

Interesseorganisationer har modtaget mange henvendelser fra forretningsdrivende, der har været frustrerede og forvirrede over corona-lukningen af en lang række butikker - foreløbig frem til 17. januar.

Grundlæggende skelnes der i nedlukningen mellem udsalgsvarer, som "bliver ved med at eksistere samtidig med brugen, og som først går til grunde efter nedslidning", og dagligvarer.

Og til sidstnævnte gruppe hører altså blomster, vin, chokolade med mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce