Annonce
Østjylland

Få overblikket: Fem nedslag på vejen til et nyt stadion

Der har været meget diskussion om et eventuelt nyt stadion i Aarhus. Nu ser det endelig ud til at der sker noget. Foto: Axel Schütt
Har du mistet overblikket i sagen om et nyt stadion? Så kan du få noget af det her.
Annonce

AARHUS: Debatten om et nyt stadion i skoven i det sydlige Aarhus er dukket op i flere omgange, og derfor kan den også være nem at miste overblikket i.

Derfor har vi her samlet fem punkter, som er væsentlig for at forstå debatten, og vejen frem til nu, hvor et nyt stadion er tættere på end nogensinde.

Løbebanen som ingen ka' li'

Den her er mildest talt ikke populær i Aarhus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Stadion i dets nuværende form har fået skældud i flere omgange og fra flere kanter.

Løbebanen mellem fodboldbanen og tribunerne gør afstanden mellem publikum og fodboldspillerne alt for lang, og stadion kommer til at virke tomt - både under fodboldkampe og til atletikstævner.

Mange planer gennem årene

Sådan her ser den nyeste plan ud for stadion - tidsplanen for det nye arbejde. Foto: Axel Schütt

Der har været mange ideer til, hvad man skulle gøre ved stadion.

Man kunne grave banen ned og forlænge tribunerne nedad og indad og på den måde komme ind over løbebanen. Man kunne vende det eller flytte det til Lystrup. Alle muligheder, som nu bliver skrottet, fordi man har fået muligheden for at starte forfra.

Planlægningen har taget fart det sidste år

Rune Kilden er en af dem, der har fremlagt sin idé til, hvordan området kan se ud - her ved et debatmøde arrangeret af Århus Stiftstidende. Foto: Axel Schütt

Som sagt har debatten huseret gennem efterhånden mange år, men det er først på det seneste, at debatten er mundet ud i noget konkret.

Først investerede Aarhus Kommune i en rapport, der skulle undersøge behovet og siden har flere borgergrupper, AGF og et hold byudviklere også kommet med deres besyv til, hvordan området skal se ud.

Hestesporten er presset af planerne

Jydsk Væddeløbsbane har i et stykke tid levet en risikofyldt tilværelse - men nu skulle faren være drevet over. Foto: Axel Schütt

Bag Ceres Park ligger Jydsk Væddeløbsbane, og netop væddeløbsbanen har flere gange været flytningstruet, ikke mindst på grund af en lejekontrakt der nærmer sig udløbsdatoen.

De planer ser dog endegyldigt ud til at være skrinlagt, da flere af parterne ved mandagens pressemøde lagde op til at væddeløbsbanen ikke skal flytte.

Byggeret i grønt område har vakt postyr

De grønne områder skal bevares - og det ser i vid udstrækning ud til at de bliver det. Foto: Kim Haugaard

I lang tid så det ud til at der skulle udstedes byggeretter til de grønne områder omkring stadion.

Det fik mange af borgerne i området på barrikaderne, men på mandagens pressemøde lød det til at de borgere ikke længere skal bekymre sig om byggerier i samme skala som hidtil forventet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce