Annonce
Hedensted

Få overblikket: Disse fester og større arrangementer aflyses i Hedensted Kommune

Aqua og Malurt var blandt navnene, der i år skulle have spillet til Juelsminde Havnfest. Det store trækplaster er aflyst, men tilbage i 2021. Arkivfoto: Mads Hansen
Juelsminde Havnefest, Palsgaard Sommerspil, Festihvalen og Snaptun Muslingefest er aflyst som følge af det forlængede forbud mod store forsamlinger. Også Majfesten i Hedensted og Uldum Gademusik festival har aflyst.

Hedensted/Juelsminde/Uldum: Efter statsminister Mette Frederiksens udmelding om, at forbuddet mod store forsamlinger bliver forlænget til og med august, er en række faste sommerarrangementer aflyst.

Få overblik og kommentarer fra arrangørerne herunder.

Juelsminde Havnefest

Havnefesten og herunder tivoli, fodboldturnering, optog, koncerter og kræmmermarked må vente til 2021. Foto: Morten Pape

Havnefestens 40 års jubilæumsudgave skulle som altid være foregået i uge 28, men den nu er aflyst og udsat til 2021.

Formand Nickolaj Sørensen siger:

- Vi vil følge retningslinjerne, så vi må selvfølgelig aflyse. Vi havde inden udmeldingen gjort os overvejelser om det og nok også set den komme. Men det gør da rigtig ondt - især på alle dem der har glæde af havnefesten. Lige fra det lokale foreningsliv til forretningerne og gæster.

Havnefesten vender tilbage i 2021.

- Den skal nok bestå, og der skal nok være havnefest i 2021. Vi har heldigvis rigtig gode sponsorer, som hjælper og har hjulpet os i rigtig mange år samt frivillige og gæster, siger Nickolaj Sørensen.

Han og festudvalget holder et møde onsdag aften, hvor opgaver i forbindelse med aflysningen uddeles.

Palsgaard Sommerspil

Palsgaard Sommerspil kørte forestillingen "Rent" i 2019. I år skulle Troldmanden fra Oz have undholdt i slotsparken. Arkivfoto: Morten Pape

Palsgaard Sommerspil skulle have opført Troldmanden fra Oz med premiere 30. juli, men forestillingerne er nu aflyst.

Formand Thrine Nørgaard siger:

- Vi har indkaldt til bestyrelsesmøde i aften (tirsdag, red.), men vi er nødt til at følge retningslinjerne. Det vil sige, at der ikke bliver sommerspil i år. Jeg tænker, vi udsætter Troldmanden fra Oz til næste år, men vi må se, hvad der kommer ud af mødet i aften.

Bestyrelsen havde håbet, at forsamlingsforbuddet ikke ville blive forlænget ind i august.

- For nogle uger siden havde vi et bestyrelsesmøde og kom frem til den konklusion, at ”nej, i det åbne land og med de tilskuere, vi har, så burde det kunne lade sig gøre i august". Men pga. restriktionerne udskød vi sceneopbygningen til efter påske.

Bestyrelsen melder ud så snart, det er besluttet om, Troldmanden fra Oz opføres næste år.

- Hvis vi spiller det samme næste år, så vil vi bede folk overføre deres billet til næste år. Men nu må vi se, siger Thrine Nørgaard.

Festihvalen

Festihvalen og ikke mindst pælesidningen er en fast del af sommeren i Juelsminde. Det må nu venter til 2021. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Festihvalens 25. udgave skulle være afholdt i uge 33, men er nu aflyst.

Arrangør Pernille Juul siger:

- Festihvalens 25 års jubilæum er udskudt til det 26. år. Der var ellers en pælesidder, der skrev til mig, at der nu var ret god afstand derude. Jeg kunne kun give ham ret. Men det ville nok blive lidt ensomt uden tilskuere på bænkene, siger hun.

Pernille Juul har forberedt sig på scenariet og forventede det også.

- Af samme årsag havde jeg kun booket et band, nemlig Tørfisk, som jeg altid booker, når Festihvalen slutter. Det er da en skam. Vi havde glædet os. Det er en skam for gæsterne, de frivillige og for omsætningen i byen. Men det er nu engang sådan, det er.

Forretningerne, som Pernille Juul driver, kan godt holde til, at Festihvalen bliver aflyst et år, fortæller hun.

- Jeg har heldigvis gode kernemedarbejdere, som er med mig hele vejen og har mod på det. Vi skal nok komme stærkere ud på den anden side til næste år.

Snaptun Muslingefestival

Den årlige muslingefest kommer ikke til at folde sig ud på havnen i Snaptun i 2020. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Muslingefesten i begyndelsen af juli er aflyst og udsat til 2021.

Formand for støtteforeningen Skjolds Venner Carsten Andersen siger:

- Vi følger trop og melder vores forskellige ting, herunder muslingefesten, af. Det er vi frygtelig kede af, men vi vender dog frygteligt tilbage næste år. Vi går glip af indtægter, men omvendt har vi så heller ikke udgifter til de ting, vi normalt skal have købt ind. Vi skal nok klare os igennem det.

Majfesten

Majfesten, den store årlige byfest i Hedensted, er blevet aflyst ovenpå gårsdagens udmelding fra regeringen. Arkivfoto

- Øv så skete det. Forbuddet om større forsamlinger over 10 personer blev forlænget, og samtidig blev det klart, at store festivaler og markeder ikke kan holdes frem til august. Det betyder, at vi ikke kan gennemføre den planlagte Majfest fra 7. til 10. maj.

Således oplyser Majfesten på deres hjemmeside, hvilket Tina Andreasen, festens presseansvarlige, tirsdag uddyber overfor avisen.

- Det er rigtigt øv, men som udviklingen gik, var det ikke den store overraskelse. Det første, statsministeren lukkede ned, var fester og sammenkomster, så det var nok heller ikke det første, hun lukkede op igen. Så lang tid den almindelige hverdag ikke fungerer, er det selvfølgelig svært at holde fester, men derfor er vi stadig ekstremt ærgerlige, siger Tina Andreasen - og tilføjer:

- Det betyder nogle kroner og ører, så vi skal tænke i alternativer, men lige nu er det svært at se, hvor langt vi skal frem, før vi kan tænke i disse alternativer. Så lang tid Danmark ikke er åbent, er det svært at planlægge det helt store. Det er så ærgerligt, men det vigtigste er, at folk er sunde og raske, og vi kommer igennem det her.

Billetter købt til Raw Friday refunderes efter påske, og hvis du har en aftale med Majfestudvalget, bliver du kontaktet efter påske, oplyses det på Majfestens hjemmeside.

Stafet for livet

Stafet for livet i Hedensted bliver aflyst i år. Arkivfoto

Stafet for Livet, der skulle være holdt 20.-21. juni på "Guldgrunden" ved Gedsagervej i Hedensted er aflyst. Det oplyser formand for det lokale arrangement Jesper Hammer Wulff.

Han kommer i den forbindelse med en særlig opfordring til borgerne.

- Jeg har talt med en del af de lokale handlende, der tidligere på året har tilkendegivet, at de også i år gerne ville støtte arrangementet. Mange gennemgår dog lige nu en svær tid på grund af corona-situationen, og derfor er det nu tid til, at vi alle gør, hvad vi kan, for at støtte de handelsdrivende, siger han.

Af den grund har han truffet beslutningen om at aflyse Stafet for Livet. Samtlige sponsorater er dermed annulleret, og det håber han også kan være en håndsrækning til det lokale erhvervsliv samt lokale foreningsliv og kommunen, der også alle plejer at bakke op om Stafet for Livet.

Uldum Gademusik Festival aflyser - igen

Uldum Gademusik Festival, der skulle have vendt tilbage efter et års fravær, er også blevet aflyst. Arkivfoto: Morten Pape

Dennis Refsgaard, formand for bestyrelsen bag Uldum Gademusik Festival, var sidste år med til at træffe beslutningen om af aflyse festivalen - men i år er beslutningen taget ud af hans hænder.

- Vi er meget kede af, at vi må aflyse festivalen. Det var noget, vi havde frygtet, men vi havde da håbet, at det kunne nå at blive så meget bedre det hele, siger han - og tilføjer:

- Jeg kan uden tvivl forstå beslutningen, da der er rigtigt mange kloge hoveder, der på arbejder på det her, og som ved meget mere end os andre. Men derfor er vi stadig ekstremt kede af det, fordi vi har brugt mange, mange hundrede timer på det her, og fordi så mange går glip af en rigtig god oplevelse.

Juelsminde Run

Juelsminde Run har endnu ikke besluttet, om løbet skal aflyses. Arkivfoto: Mette Mørk

Det årlige motionsløb i Juelsminde skulle foregå 29. august.

Der er ikke truffet nogen beslutning vedrørende afviklingen endnu.

Arrangør Hans Henrik Rolskov siger:

- Vi holder et tv-møde i aften (tirsdag, red.). Efter det ved jeg mere. Men det hænger da i en tynd tråd.

Vikingefesten aflyser - og udsætter jubilæum

Vikingefesten, der i maj skulle have fejret 50 års jubilæum, er blevet aflyst. Arkivfoto: Per Thomsen.

Vikingefesten i Uldum, der skulle have været afholdt fra 19. maj til 23. maj, er blevet aflyst.

Det fortæller Otto Knudsen fra vikingefestkomiteen.

Vikingefesten skulle i år have fejret 50 års jubilæum, hvilket gav anledning til flere store navne på plakaten. Navne, som komiteen håber at få på programmet til næste år.

- Vi har selvfølgelig taget konsekvensen og aflyst Vikingefesten. I stedet vil vi fejre 50 års jubilæum næste år, og vi vil nu forsøge at få aftaler på plads med de artister og bands, der skulle have spillet i år, siger Otto Knudsen.

1. maj

De danske lønmodtagere må i år fejre arbejdernes internationale kampdag 1. maj hver for sig. Det står klart for den lokale LO-formand Hans A. Sørensen efter pressemødet tirsdag aften.

- Vi har jo set, hvor det formentlig bar hen, og planlægningen har været sat på standby den seneste måned. Vi håber, regeringen sammen med Folketinget, arbejdsmarkedets parter og i øvrigt hele befolkningen kan få Danmark nogenlunde helskindet gennem krisen, så vi har noget at fejre, når vi i 2021 forhåbentlig kan genoptage 1. maj-traditionen, siger Hans A. Sørensen, formand for LO Horsens Hedensted, der står for 1. maj-arrangementet i Horsens.

- Der har som en form for ”1. maj-corona-forholdsregel” været arbejdet lidt med en anden form for markering, formentlig digital, og det sættes der nu fart i udviklingen af, tilføjer han.

Annonce
Horsens For abonnenter

Kommunen afviser dispensation: Autocentralen skal flytte dæklager på Vejlevej, men naboerne er ikke tilfredse

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Grusgrav bliver en realitet - nu kigger skuffet borgergruppe fremad

Hedensted For abonnenter

Fire Juelsminde-virksomheder vil bygge fælles solcelleanlæg ved Glud: Området skal også være rekreativt

Hedensted

Nej, man må ikke brænde sit skur af som sankthansbål: - Det er ikke en god idé

Sport

Kæmpesejr til Odder

Sport

HFS dømt til nedrykning fra danmarksserien

Leder For abonnenter

Horsens holder vejret, mens politikerne kæmper om E45

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Danmarks vildeste legetøjsbutik: Kids Coolshop rykker ind på stort lejemål i Bytorv Horsens

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Sport

Hedensted rystede topholdet

Horsens For abonnenter

De sagde nej til at sende vasketøjet på vaskeri: Sådan klarer vi vasketøjet i dag

Odder

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Annonce