Annonce
Horsens

Få hjælp til at undgå indbrud

Sydøstjyllands Politi har indgået et nyt samarbejde med Bo trygt! for at mindske antallet af indbrud. Arkivfoto
Sydøstjyllands Politi har indgået samarbejde med Bo trygt!. Det sker for at øge fokus på at forebygge indbrud og skabe større tryghed.

Horsens: Selvom antallet af indbrud har været faldende siden 2009, så er der fortsat plads til forbedringer.

Derfor har Sydøstjyllands Politi indgået et samarbejde med Bo trygt!, der er en del af Trygfonden. Målet er et endnu større fokus på forebyggelse af indbrud og dermed at reducere antallet af indbrud i private hjem og øge trygheden.

Bo trygt!-samarbejdet handler især om, at borgerne skal sikre deres hjem. Med meget få tiltag og uden de store omkostninger kan man sikre sit hjem mod indbrud.

Første skridt kunne være at bestille et indbrudstjek hos Bo trygt! og få huset gennemgået af en låsesmed. Det er nemt, og det er gratis, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Annonce

De fem indbrudsråd

1. Bliv nabohjælper

Godt naboskab og et opmærksomt blik for, hvad der foregår i nabolaget, gør kvarteret mindre attraktivt for indbrudstyve og dermed tryggere for borgerne. Hils på dem, du møder, og fortæl naboer, hvis du aner uråd. Ved at bruge nabohjælp aktivt kan samarbejdet mod indbrud blive mere effektivt. Du kan hente app'en Nabohjælp eller læse mere på www.nabohjælp.dk

2. Tænd lys og klip hækken

Skab god belysning uden for huset. Lys med sensor øger chancen for, at tyven bliver set af naboerne og forstyrres i sit arbejde. Undgå høje træer, hække og mørke gemmesteder omkring dit hjem. Dermed bliver det sværere for tyven at komme uset ind i huset.

3. Gør døre og vinduer svære at bryde op

Gør det svært for tyven at bryde ind i dit hjem. Brug gode, solide låse, døre og sikrede vinduer. To låse på hoveddøren gør det mere end dobbelt så besværligt for tyven at bryde ind. Sørg også for at låse værktøj og haveredskaber inde i skur og garage, så det ikke kan bruges til bryde ind i huset med.

4. Undgå at købe tyvekoster

Hvis ingen købte tyvekoster, var der ingen indbrud. Du er med andre ord med til at nedbringe antallet af indbrud, hvis du undgår at købe stjålne varer. Brug altid Mobilepay eller kig efter NemID hos sælger, når du køber brugt. Begge betalingsformer er knyttet til cpr-numre, som kan spores tilbage til sælger, og det ønsker kriminelle ikke.

5. Ring 114, hvis du har mistanke om indbrud

Politiet kan opklare flere indbrud med din medvirken. Hvis du ser personer med mistænkelig adfærd i dit nabolag, eller hvis du selv har haft indbrud, så ring 114. Dine oplysninger kan være afgørende for politiets opklaring, og selv mindre detaljer kan være vigtige.

Kilde: Sydøstjyllands Politi

Nabohjælp

Det næste kunne være at hente app'en Nabohjælp og tilmelde sig.

Aktiv brug af nabohjælp nedsætter risikoen for indbrud med 20 pct., lyder det videre i pressemeddelelsen.

- Vi arbejder målrettet med forebyggelse - også når det handler om indbrud. Derfor giver det også god mening at samarbejde med Bo trygt!, som har specialiseret sig i at vejlede borgere, boligforeninger, kommuner m.v. om indbrudsforebyggelse ud fra samme værdier og tanker, som vi arbejder med siger politiinspektør Carit Andersen fra Sydøstjyllands Politi.

Bo trygt! arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem. Bag indsatsen står TrygFonden og Realdania sammen med Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce