Annoncørbetalt indhold

Få et samlet overblik over billig bilfinansiering

Dette er sponsoreret indhold

Hvis du kigger på ny bil, og du ved at kommer til at få brug for at få finansieret bilkøbet, er det god idé, hvis du først og fremmest tjekker mulighederne for en billig bilfinansiering. Der findes flere typer af bilfinansiering, og det kan virke som en uvoerskuelig opgave, at skulle navigere rundt i de forskellige typer og priser. Online kan du dog få et godt og solidt overblik over de forskellige bilfinansieringsmuligheder der tilbydes.

Tre typer af bilfinansiering

Der findes tre typer af bilfinansiering. Du kan enten optage et billån hos bilforhandleren, banken eller hos et realkreditinstitut. Der er forskellige krav til de forskellige billån, og derfor er det en god idé, at du undersøger markedet inden.

Låner du via bilforhandleren kan det i princippet være lige så billigt som hos banken. Skal du købe en dyr bil, kan det have sin fordel at få en bilfinansiering gennem bilforhandleren, da renterne generelt er lavere der. Du skal ved bilforhandleren være ekstra opmærksom på stiftelsesomkostningerne, samt bilforhandlerens provision for at formidle lånet. Dette bliver lagt oven i lånet, og derfor er det en god idé at have styr på disse tal.

Du kan også få banken til at hjælpe med bilfinansieringen. Prisen for et billån gennem banken er forskellig fra bank til bank, og visse steder kan dit kundeforhold til banken også spille ind. Spørg derfor din rådgiver til råds om bilfinansiering, og tjek eventuelt online priserne fra andre banker.

Den sidste mulighed for bilfinansiering er gennem realkreditinstituterne. Hvis du ejer en bolig med friværdi, så kan du optage et billån med pant i boligen. Dette er ofte den billigste type af bilfinansiering.

Beregn din bilfinansiering online

Online kan du beregne din bilfinansiering ved blot at indtaste et par oplysninger om bilen. Her kan du bestemme hvilken månedlig ydelse, du ønsker at betale for bilfinansieringen. Herefter kan du få et overblik over lånets løbetid. Du kan online også ansøge om bilfinansiering, hvis du finder et lån, som du er tilfreds med.

Vær opmærksom på renten og ÅOP

Der er mange tal som spiller ind, når du skal finde den billigste bilfinansiering. Det kan virke som en jungle at holde styr på alle tallene. Som en tommelfingeregel skal du være opmærksom på ÅOP, årlig omkostninger i procent, samt renten. Det kan være en fordel for dig, at du undersøger, hvor penge der går til de forskellige dele gennem din ÅOP. Det er med til at gøre det nemmere for dig at se, hvor mange penge der går til etableringsomkostninger, rentebetaling og gebyrer.

Du kan bruge ÅOP til at sammenligne de forskellige bilfinansieringsmuligheder. Det lån som har den billigeste ÅOP er typisk det billigste lån. Du skal dog også være opmærksom på købesummen, udbetalingen og lånets løbetid, da disse er afgørende for, hvilken type bilfinansiering, som du bør vælge.

Foruden ÅOP skal du være opmærksom på renten. Der findes to typer af renter, som er fast eller variable rente. Ved den faste rente, forbliver renten den samme uanset markedet. Ved den variable rente, kan renten derimod ændre sig, og du kan derfor ikke være sikker på, at du skal betale den samme rente gennem hele låneperioden. Der er er fordele og ulemper ved begge typer af renter, og det er derfor en fordel, at du vælger udfra din økonomiske situation. Har du et stramt budget, eller er bilånet stort og længerevarende, vil det være en fordel at vælge den faste rente, da du på den måde med sikkerhed ved, hvad du skal betale hver måned. Er renten derimod kort, kan det være en god idé at gå med den variable rente, da renten vil være lavere end, hvis du vælger en fast rente.

Tidlig indfrielse af billånet

Hvis du ønsker at skifte din bil ud inden billånets ophør, så har du mulighed for at indfri dit billån. Ved at indfri billånet før tid, vil du spare de fremtidige renteomkostninger. Du skal dog stadig betale for de resterende etableringsomkostninger. Dette betyder også, at du skal overveje om det vil være det værd, at indfri billånet før tid.

Bilens værdi

Du kan som udgangspunkt få bilfinansiering til alle biler, men du får oftest den billigste bilfinansiering på nyere biler, som maks er tre-fem år gamle. Derudover skal du være opmærksom på bilens værditab, samt hvor mange kilometer du årligt kører, for at kunne finde frem til den bedste og billigste bilfinansiering.

Fortrydelsesret

Du har altid 14 dages fortrydelsesret, når det kommer til dit bilkøb og din bilfinansiering. Fortryder du inden for 14 dage din bilfinansiering, kan du benytte dig af din fortrydelsesret, da bilfinansiering hører under kreditaftaleloven. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du underskriver en slutseddel inden de 14 dage, så bortfalder fortrydelsesretten på bilen, da købet i så fald vil være bindende.

Dette er sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.