Annonce
Hedensted

Få dage efter historisk stort opkøb: Nu har Eltronic haft pengepungen fremme endnu en gang

Julefrokosterne hos Eltronic bliver større og større for hvert år. Senest er otte medarbejdere fra Blaaholm Hard Automation blevet del af koncernen. Arkivfoto: Lars Juul
Varde-virksomheden Blaaholm Hard Automation er kommet ind under Eltronics stadigt voksende paraply. Koncernen omsætter nu for ca. 800 mio. kr. om året.
Annonce

Hedensted: Eltronic-koncernen, der i forvejen er blandt kommunens største på stort set alle målbare parametre, vokser nu endnu en tand.

Det ligger fast, efter hovedselskabet Eltronic Group har offentliggjort købet af Varde-virksomheden Blaaholm Hard Automation med otte medarbejdere og en omsætning på op mod 50 mio. kr.

Blaaholm kommer ind under Eltronics vindmølleafdeling, hvor den skal bidrage med sin helt specialiserede kernekompetence inden for øget automatisering i produktionen af vindmølletårne.

- Det er et område, hvor vi intet har i forvejen, så det er et oplagt tilkøb, hvor vi omvendt kan gå ind og tilbyde en enorm forretningsplatform til en lille organisation. I forvejen leverer vi op mod 75 pct. af vores ydelser til udlandet, så der giver en oplagt indgang til især det asiatiske og europæiske marked, siger direktør Lars Jensen, som ligeledes bliver adm. direktør i det nye selskab Blaaholm A/S.

Han ønsker ikke at oplyse prisen for handlen.

Annonce

Potentiale til væsentlig vækst

Det er ellers ikke længe siden, Eltronic senest har haft den store pengepung fremme. Så sent som ved indgangen til måneden overtog koncernen også det aarhusianske konkursbo Bojer Innovativ Ingeniørrådgivning med ca. 125 medarbejdere.

Selvom det seneste opkøb er i noget mindre skala, skorter det dog ikke på forventningerne. Markedet for vindmølletårne er ifølge Lars Jensen for opadgående, og derfor bliver der de kommende år også investeret stort i at udnytte den nyvundne position.

- Inden for tårnproduktion bliver vi én af kun to, der står klar med et komplet setup. Derfor ser vi også, at vi får en væsentlig del af det voksende verdensmarked, så selvom jeg ikke vil sætte tal på forventningerne, er der uden tvivl potentiale til en væsentlig vækst, siger Lars Jensen

Planen er, at den tidligere ejer Torben Blaaholm inden længe genkøber sig ind i det nye selskab som minoritetsmedejer. Oprindeligt bestod hans virksomhed af fire divisioner. De tre øvrige er overtaget af henholdsvis Vejen-virksomheden RoboTool, Hvide Sande Shipyards og Bila i Nykøbing Mors.

Eltronic, der blev etableret i 2000 af netop Lars Jensen, beskæftiger ca. 650 medarbejdere - heraf knap halvdelen i Hedensted.


Vi indgår mange konstrakter herhjemme, men størstedelen af vores ydelser ender alligevel i udlandet. Kunderne flytter ud af Danmark, og der forsøger vi at flytte med.

Lars Jensen, direktør, Eltronic Group


Eltronic-koncernen

Eltronic A/S: Den overordnede vidensvirksomhed, der begyndte det globale væksteventyr i 2000. Udvikler og producerer teknologi til fremstillingsindustrien, marineindustrien og vindenergi-industrien.

Sonne Holding Silkeborg ApS: Det specialiserede konsulenthus fra Silkeborg med mere end 100 medarbejdere - heraf fortrinsvis ingeniører - blev købt 1. marts 2019. Har kernekompetencer inden for projektstyring og produktudvikling.

Robotcenter Danmark A/S: Udvikler industrirobotter og automatiseringsløsninger til primært proces- og maskinindustrien.

TS Tech A/S: Beskæftiger sig med salg, installation og reparation af maritimt elektronisk udstyr samt udførsel af elinstallationer og andre tekniske serviceydelser.

Eltronic FuelTech A/S: Beskæftiger sig med både mekanisk og elektronisk udvikling af brændstofudstyr. Begyndte oprindeligt som en underafdeling hos Eltronic A/S.

Eltronic Wind Solutions A/S: Blev ligesom FuelTech sit eget selskab, efter underafdelingen til vindindustrien var vokset i størrelse.

BIIR: Beskæftiger sig med ingeniørrådgivning, heraf særligt inden for el, software og projektledelse. Blev med sine 125 medarbejdere i Aarhus og Ukraine opkøbt som et konkursbo 1. september 2020.

Techno Ejendomme ApS: Mindre, tilknyttet ejendomsselskab, der kun delvist er ejet af Eltronic Group.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Minkleverandør er gået fra 325 til 40 ansatte: - Hvad der sker lige nu er skelsættende på alle mulige måder

Annonce