Annonce
Horsens

Exitpoll: Horsens-minister er færdig i politik

Hvis man skal tro de første exitpolls efter søndagens europaparlamentsvalg, er kultur- og kirkeminister Mette Bock, der er Liberal Alliances spidskandidat til valget, færdig i politik. Foto: Søren E. Alwan

Horsens: Kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) fra Horsens skal til at se sig om efter et job uden for politik.

Kort efter valgstederne lukkede efter søndagens europaparlamentsvalg, viste exitpolls fra DR og TV2 et entydigt billede: Liberal Alliance kommer heller ikke i Europa-Parlamentet denne gang, og dermed skal Horsens-ministeren se sig om efter et andet job snart.

Mette Bock, der har siddet i Folketinget siden 2011 og været minister siden 2016, satsede hele sit politiske liv på at komme i Europa-Parlamentet, og hun genopstiller således ikke ved det kommende folketingsvalg.

- Mit liv ændrer sig selvfølgelig, for nu er jeg ude af dansk politik. Nu skal jeg snart åbne et nyt kapitel, siger Mette Bock umiddelbart efter offentliggørelsen af exitpoll'en til DR.

Søndag formiddag mødte Horsens Folkeblad ellers en stadig optimistisk Mette Bock hjemme i Stensballe.

- Jeg tror stadig på, at det lykkes mig at sikre et mandat, lød det fra ministeren, der dog også understregede, at hun "sagtens kunne leve uden politik".

Hvis man skal tro exitpoll'ene er det det scenarie, Mette Bock nu må indstille sig på.

De endelige resultater fra europaparlamentsvalget offentliggøres først senere søndag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce