Annonce
Navne

Evan og hans trup er klar til at kigge på klager over skat: Nu går nyt ankenævn i gang

Her ses det nye skatteankenævn. Fra venstre er det Søren Erik Neergaard Pedersen, Erik Kvist, Holger Pedersen, Ib Axelsen og  formand Evan Herrig. Næstformanden Per Ringgaard var fraværende, da billedet blev taget. Privatfoto
Nyt skatteankenævn består af kommunalt udpegede lægmænd.

Navne: Skatteankenævn Østjylland har holdt sit første møde og er nu klar til at afgøre skatteklager fra borgere i Odder, Hedensted, Skanderborg og Horsens kommuner. Formandsposten gik til Evan Herrig.

Over hele landet tager nye skatteankenævn hul på arbejdet med at afgøre lokale borgeres klager over skatteforvaltningens afgørelser. Selvom nævnene er nye, er flere af medlemmerne gengangere fra tidligere skatteankenævn. Det gælder også Evan Herrig, som har en tydelig prioritet. Han siger følgende i en pressemeddelelse:

- Det, der ligger mig – og de øvrige medlemmer - mest på sinde er, at alle klagere får en retfærdig og seriøs behandling. Som klager skal du føle dig hørt, og du skal kunne forstå, hvad der ligger bag nævnets afgørelse af din sag. Jeg har været i systemet i 25 år, og det sværeste er, når du er nødt til at træffe en afgørelse, hvor du i og for sig ønsker at give skatteyderen ret, men ikke kan, fordi du er bundet af loven og af praksis, selvom dette i det helt konkrete tilfælde virker uretfærdig. Det kan vi ikke lave om på. Men det sker heldigvis sjældent.

Annonce

Medlemmerne er indstillede

Der er seks kommunalt indstillede medlemmer af Skatteankenævn Østjylland. Det er: Per Ringgard (V) indstillet af Odder Kommune, Erik Kvist (O) indstillet af Hedensted Kommune, Søren Erik Neergaard Pedersen (V) og Ib Axelsen (B) indstillet af Skanderborg Kommune, og Evan Herrig (C) og Holger Pedersen (A) indstillet af Horsens Kommune.


Jeg har været i systemet i 25 år, og det sværeste er, når du er nødt til at træffe en afgørelse, hvor du ønsker at give skatteyderen ret, men ikke kan, fordi du er bundet af loven.

Evan Herrig


Direktør for Skatteankestyrelsen Winnie Jensen siger i samme pressemeddelelse:

- Vi ser frem til samarbejdet med det nye skatteankenævn her i Østjylland. Jeg er sikker på, at det kommer til at løfte opgaven på en rigtig fin måde. Der er kommet et par nye kræfter til nævnet, både i form af lokale byrådspolitikere og de særlige medlemmer med skattefaglig indsigt. Vi gør os umage for at tage godt imod de nye nævnsmedlemmer og sikre, at de er klædt på til at træffe korrekte afgørelser.

Fakta om skatteankenævn

  • I november 2019 vedtog Folketinget en ny struktur for landets ankenævn.
  • Lægmænd skal sikre, at borgerne får forståelige afgørelser. Hvad enten de får medhold eller ej.
  • Skatteankenævnene afgør klager fra borgere i lokalområdet, som er uenige i en afgørelse fra Skatteforvaltningen. 
  • Som klager har man altid ret til at møde op og forklare sig, når nævnet skal afgøre ens klage.
  • Skatteankenævnene træffer afgørelse baseret på et forslag til afgørelse udarbejdet af Skatteankestyrelsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet bekræfter: 20-årigt voldsoffer er afgået ved døden

Horsens

Se video: Mindst syv betjente til stede ved retten, da sigtet i Nørretorv-sagen blev fremstillet

Horsens

Mandagens coronatal: God grund til glæde i Horsens - men flere sogne i oplandet har høje smittetal

Annonce