Annonce
Odder

Evaluering ikke nødvendig: Politikere ved nok om skoler

Politikerne blev mødt af meget vrede forældre og børn, da byrådet i februar 2017 skulle debattere den nye skolestruktur. Siden er gemytterne blevet dæmpet, men der er stadig udfordringer. Arkivfoto: Morten Pape
At der er udfordringer på kommunens skoler er ikke nogen nyhed, og derfor er det spild af skolernes tid at lave en evaluering af noget, som udvalget allerede ved, besluttede et flertal på seneste byrådsmøde.

Odder: Skolerne skal være mindre kampplads og mere et fælles projekt. Sådan lød ordene fra Ditte-Marie Thejsen (EL), da byrådet forleden skulle forholde sig til et forslag om en evaluering af den skolestruktur, der blev indført fra skoleåret 2017-2018.

Forslaget om evaluering var stillet af Konservative, DF og Radikale efter januar måneds byrådsmøde, hvor en sag om skolernes styrelsesvedtægter udviklede sig til en debat om skolestrukturen.

På mandagens byrådsmøde stod det hurtigt klart, at der ikke ville flertal for en evaluering. Det forhindrede dog på ingen måde debatten i at løbe ud af stort set alle de tangenter, man kan komme i tanker om.

Annonce


Er I villige til at finde flere penge til ledelse, når det tyder på, at der er sparet for meget på ledelse

Martin Mikkelsen (K)


Godt 20 gange tog et byrådsmedlem ordet i den mere end en time lange debat.

En besparelsesbeslutning

Forslagsstillerne ville gerne have afdækket, hvordan det egentlig går med den skolestruktur, der blev indført i 2018, efter byrådet lavede et sparebudget.

Ingen ønskede at lukke skoler. I stedet valgte man at finde en del af pengene på skoleområdet ved at lægge flere skoler sammen og dermed spare på ledelse.

Budskabet dengang var, at det var bedre at spare på ledelse end på kerneydelsen ude hos børnene.

Men noget tyder på, at den beslutning kan mærkes. I hvert fald var manglende ledelse et budskab, der gik igen, da skolernes styrelsesvedtægter blev evalueret på januarmødet.

- Landsbyordningerne skriger jo på ledelse, sagde Kresten Bjerre (R), da han skulle argumentere for et behov for en evaluering.

- Når I ikke vil omorganisere, er I så villige til at finde flere penge til ledelse, når det tyder på, at der er sparet for meget på ledelse, spurgte Martin Mikkelsen (K).

Det fik han ikke noget svar på, men Marianne Hundebøll (SF) og Lone Jakobi (S) påpegede, at de økonomiske udfordringer, skolerne har haft de senere år, ikke alene skyldtes de besparelser, der kom i forbindelse med ændringerne af skolestrukturen, men også den en-procents hverdagsbesparelse, der fulgte de efterfølgende år.

Annonce

Ved allerede hvor skoen trykker

Særligt på de fire skoler i Gylling, Saxild, Hou og Hundslund var der stor utilfredshed med beslutning om at lægge skolerne, og på januars byrådsmøde stod klart, at det stadig er et tema.


Nu skal vi give skolerne ro til at gro.

Jan Gade (V)


Det ved forvaltningen og medlemmerne af børne-, uddannelses- og kulturudvalget (BUK) godt, lød argumenterne mod en evaluering.

- Vi har allerede den viden, som forslaget efterspørger, forklarede udvalgsformand Lone Jakobi (S).

Hun henviste blandt andet til sidste års trivselsmålinger blandt elever og medarbejdere, faglige resultater for både de svageste og stærkeste i kvalitetsrapporterne, analyse af skolernes økonomi og forældretilfredshedsundersøgelser. Desuden er der etableret hyppigere og tættere dialogmøder med skolebestyrelserne og et styrket samarbejde mellem Odder Fælles Elevråd og BUK-udvalget, fortalte formanden.

- Vi har ikke brug for mere omstrukturering, vi har brug investering i skolernes indhold. Der hvor vi får mest kvalitet for ressourcerne og dermed gør den største forskel for børnene.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Boligvej lukkes permanent for smutvejstrafik: Kommunen vil tvinge bilisterne ud på de store veje

Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

AC Horsens For abonnenter

AC Horsens ser på disse fire spillere: - De er for gode, hvor de spiller nu

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Horsens

Mistænkt butikstyv havde slet ikke stjålet noget - men da politiet kiggede overvågningen igennem var det en anden sag

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Horsens

Fodgænger trådte direkte ud foran bil og blev ramt

Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Horsens

Planer om en ny CO2-neutral færge til Endelave vækker begejstring blandt byrådspolitikere - én ting bekymrer dog færgeudvalgsmedlem på Endelave

Annonce