Annonce
112

Evakueret beboer: Jeg troede, at det var løgn

Karsten Worm, der bor på Bygholm Åvænget, troede, at det var løgn, da politiet tidligere mandag evakuerede ham og de øvrige beboere i området. Han tog det dog med ophøjet ro og hjalp sin nabo væk fra boligkvarteret. Foto: Thomas Sørensen
Beboerne i området ved Bygholm Åvænget og kolonihaveforeningen Enghaven i Horsens blev mandag eftermiddag bedt om at forlade deres bolig af frygt for oversvømmelse.

Horsens: Jeg troede, at det var løgn!

Sådan lød den kontante melding fra Karsten Worm, da han mandag eftermiddag blev evakueret fra sit hjem på Bygholm Åvænget af Sydøstjyllands Politi.

- En betjent råbte til mig, at de var bange for, at dæmningen blev undermineret, og at vi skulle forlade vores hjem. Jeg har boet her i tre år, og det har været slemt før, men aldrig så slemt, sagde Karsten Worm, da avisen mødte ham omkring kl. 14 i boligområdet på Bygholm Åvænget.

Her ventede han på, at en nabo og hendes lille hund skulle blive klar, inden de sammen forlod området.

- Jeg er ikke bange, bare vi får alle væk herfra. Jeg er ligeglad med tingene, sagde han, inden han kørte fra sit hjem.

Annonce
De evakuerede bor på Bygholm Åvænget, der ligger op ad Schüttesvej og nabo til Bygholm Sø. Skråfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Med dyne og hovedpude

Kirsten Olesen, der også bor på vejen, var en af de sidste, der kom derfra.

Hun kom gående med en dyne under armen og en hovedpude og toiletsager i en taske.

- Jeg kom hjem fra arbejde, da politiet sagde, at jeg ikke måtte gå ind i min lejlighed. Men jeg er da nødt til at hente mine ting, sagde Kirsten Olesen.

Og, tilføjede hun:

- Jeg tager det helt roligt. Jeg har to børn i Horsens, så det skal nok gå, lød det, inden hun hastede ud af området.

Bus til at køre

På parkeringspladsen ind til kvarteret ved Bygholm Åvænget holdt en bus fra Horsens Kommune, der var hidkaldt til at køre evakuerede beboere til Forum Horsens.

De fleste kørte dog væk i deres egne biler. Kun en enkelt køretur blev det til, oplyste chaufføren.

På Schüttesvej vrimlede det med folk fra Beredskabsstyrelsen, der havde travlt med at pumpe vand fra Bygholm Sø væk for at undgå, at diget bristede.

Også et stort antal betjente var til stede for at sikre, at folk holdt sig væk.

Seneste melding fra Horsens Kommune, som hele eftermiddagen har pumpet vand ud af søen, er, at vandstanden kl. 16.26 har været stabil i cirka 2,5 timer.

Bygholm Åvænget var mandag omgivet af vand. Den høje vandstand skyldtes, at beredskabsfolk ledte vand fra Bygholm Sø væk for at undgå, at diget brister. Foto: Thomas Sørensen
Politiet afspærrer Schüttesvej, den stærkt trafikerede omfartsvej omkring Horsens, da de store regnmængder har medført fare for, at vejen undermineres. Foto: Søren E. Alwan
Folk fra Beredskabsstyrelsen i gang med at lave en plan. Foto: Thomas Sørensen
Der var masser af beredskabsfolk til stede på Schüttesvej mandag eftermiddag, hvor der var frygt for, at diget ved Bygholm Sø ville briste. Foto: Thomas Sørensen
Via kraftige ledninger blev vandet ledt væk fra Bygholm Sø. Foto: Thomas Sørensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bilist fik ildebefindende og endte i baghave

Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Annonce