Annonce
Erhverv

Europas ypperste kvie er Miss World fra Hovedgård: Nu skal hun til Texas

Så lækker er hun: Rosenkær Miss World er hædret som Miss Europe og skal nu til Miss World-konkurrence i Texas primo februar. Foto: Rosenkær Polled Hereford

Rosenkær Miss World fra Hovedgård har ryddet bordet ved dyrskuer i 2018 og er senest hædret med titlen som Miss Europe. I februar 2019 får hun chancen for at leve op til sit navn - ved "The 2018 Hereford Miss World"-konkurrencen i Texas.

Hovedgård: Det er nærmest poetisk: Rosenkær Miss World fra Hovedgård er kåret til Miss Europe og skal nu repræsentere kontinentet ved Miss World-konkurrencen i Texas 3. februar.

Den 23 måneder gamle Hereford-kvie er avlet af Bent Sørensen i Hovedgård og blev 8. december kåret som "The 2018 Hereford Miss Europe", Europas bedste Hereford-hundyr i 2018.

Det skete i en internetbaseret konkurrence "Champion of the World", som hvert år holdes af amerikanske Hereford Breeder.net.

Hovedgård-kvien var oppe mod 22 andre hundyr fra 14 europæiske lande. Rosenkær Miss World var eneste danske kvie i feltet via sin kåring på Landsskuet tidligere i år. Hun strøg også helt til tops ved sommerens dyrskuer i Horsens og Herning.

Rosenkær Miss World har således, indtil nu, til fulde levet op til sit navn, Miss World, som hun fik, da hun blev født dagen før nytårsaften 2016.

Bent Sørensen fra Hovedgård
Annonce

Bent og kvien skal til Texas

- Rosenkær Miss World har således, indtil nu, til fulde levet op til sit navn, Miss World, som hun fik, da hun blev født dagen før nytårsaften 2016, lyder det fra Bent Sørensen i en pressemeddelelse.

Bent Sørensen, der har Rosenkær Polled Hereford i Hovedgård, kan se frem til en invitation og betalt rejse og ophold i Texas, hvor kåringen af Miss World foregår 3. februar, nærmere bestemt i Fort Worth.

I kampen om titlen som verdensmester skal Rosenkær Miss World op mod bl.a. hundyr fra tre af de helt store Hereford-lande: Uruguay, Australien og Canada.

Kåringen er del af et gigantisk Hereford-dyrskue, Fort Worth Stock Show and Rodeo, i perioden 18. januar-9. februar.

Annonce

Solgt til England

Rosenkær Miss World har ikke længere hjemme i Hovedgård. På Landsskuet i Herning i år solgte Bent Sørensen hende til en engelsk Hereford-dommer for en efter danske forhold meget høj pris.

Hovedgårds ypperste kvie befinder sig derfor hos Remstone Herefords i England i dag.

På samme landsskue skrev Rosenkær Miss World historie, da hun om lørdagen i Herning blev det første Hereford-hundyr, der vandt den prestigefyldte Interbreed-konkurrence for hundyr.

Derved kunne hun kalde sig Bedste Kødkvæg Hundyr på Landsskuet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce