Annonce
Odder

Etagebyggeri i rundkørsel fik ja fra byrådet

Parkeringspladserne kommer til at adskille de nye boliger fra Horsensvej. Længst mod syd er bebyggelsen lavest af hensyn til naboerne. Ill. Odder Kommune
Små lejligheder tiltrækker ikke familier med flere biler, så trafikmængden er ikke en bekymring for Konservative.

Odder: Det lejlighedsbyggeri på Skovly, der er planlagt i rundkørslen ved Sønderbakken/Houvejen/Horsensvej, kan nu gå i gang.

Det står klart, efter at byrådet med stemmefordelingen 16 for og tre imod mandag aften vedtog lokalplan 1144, som handler om byggeriet.

Der bliver tale om 41 boliger i fire ejendomme med to- og treværelses lejligheder i et byggeri på tre etager. Og alene byggehøjden har givet anledning til mange høringssvar, læserbreve i avisen med videre, ligesom der også er blevet peget på udfordringer i forhold til trafik og parkering.


Det er næppe familier med to biler, som kommer til at flytte ind, så det er vi ikke nervøse for,

Martin Mikkelsen (K)


Ingen af indsigelserne har dog gjort så stort indtryk på politikerne, at der er blevet ændret væsentligt i planen.

- Det bliver ikke et problem med afstanden til hverken vejen eller de boliger, der ligger bagved. Jeg synes, at det er et udmærket forslag, og jeg indstiller det til vedtagelse, sagde Ole Lyngby Petersen (V), formand for miljø-, teknik og klimaudvalget, da byrådet skulle behandle punktet.

Martin Mikkelsen (K) påpegede, at man generelt skal være varsom med at lave nye lokalplaner.

- Man er nødt til at tage det fra sag til sag, sagde han.

Annonce

Ikke flere biler

I denne sag mente han dog ikke, at ændringerne i væsentlig grad ville ændre beboerne i Skovlys privatsfære, ligesom han heller ikke var bekymret for en voldsom stigning i trafikken i området.

- Det er to og tre-værelses lejligheder. Det er næppe familier med to biler, som kommer til at flytte ind, så det er vi ikke nervøse for, sagde Martin Mikkelsen.

I den anden side af salen var der til det sidste usikkerhed om, hvilken vej, der skulle stemmes.

- Vi var i første omgang positive, for det handler om fornyelse af et område, som ikke tager sig pænt ud i dag, og som giver et dårligt førstehåndsindtryk af Odder. Vi blev dog i tvivl, da høringssvarene begyndte at komme ind, og synes, at der er for meget tvivl og for meget usikkerhed, især er vi bekymrede for højden og pladsen omkring bygningerne. En reduceret højde på to etager ville have hjulpet, men vi kan ikke stemme for, sagde Ditte-Marie Thejsen (EL).

Trafikken bekymrede også Marianne Hundebøll (SF).

- Jeg er bekymret for trafikken fra Skovly til Sønderbakken og videre til Horsensvej, især i myldretiden. Jeg stemmer imod, der er simpelthen ikke plads, sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce