Annonce
Kultur

Et 'tæppe' af træ erstatter kæmpetrold på Langelinie

Sådan kommer den ny installation på Langelinie til at tage sig ud. Illustration: Stedse
Efter sommerferien står ny bylivs-installation klar på et af Horsens populære udflugtssteder.

Horsens: Det er hverken sisal eller kelim, men ikke desto mindre skal der snart lægges nyt "tæppe" på et af Horsens mest populære udflugtssteder.

Horsens Kommune oplyser, at besøgende på Langelinie efter sommerferien kan betræde en ny byrumsinstallation af træ kaldet "Byens tæppe".

"Byens tæppe", der bliver områdets ny opholdssted, erstatter den nu hedengangne trætrold "Troels", der i fem år stod som en midlertidig pynte- og legeinstallation på Langelinie.

Annonce


Vi håber, at installationen vil inspirere både små og store til både leg og hygge.

Henriette Wittendorff Ipsen


Kæmpetrolden blev fjernet fra området sidste år, og målet er, at det ny byggeri kan skabe endnu mere leg og bevægelse på Langelinie-området.

Et uformelt samlingssted

- Byens Tæppe skal invitere horsensianere til at opleve Langelinies vandkant på nært hold. Vi håber, at installationen vil inspirere både små og store til både leg og hygge, og at installationen med tiden bliver endnu et uformelt samlingssted på Langelinie, forklarer projektkoordinator Henriette Wittendorff Ipsen fra Horsens Kommune.

"Byens tæppe" er knyttet i et samarbejde mellem Horsens Kommune og tegnestuen Stedse, der ifølge en pressemeddelelse har ladet sig inspirere af bølgerne på Horsens Fjord, landskabet og picnictæpper.

Projektet er en del af en helhedsplan for Langelinie-området, og ifølge borgmester Peter Sørensen (S) er den "første skridt mod ønsket om mere permanente installationer, der inviterer til leg, ophold og samvær", udtaler han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce