Annonce
AC Horsens

Ét skud i bøssen: Millioner af faldskærmspenge til AC Horsens

AC Horsens' bestyrelsesformand kunne konstatere, at der er penge nok i kassen til at gå målrettet efter en returbillet til Superligaen, men der er kun råd til at satse i en enkelt sæson. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Hvis oprykningen til Superligaen glipper, skal AC Horsens skære ned om et år, og ungdomsakademiet skal skånes mest muligt, lød beskeden til 15 aktionærer på AC Horsens' generalforsamling.

Horsens:  AC Horsens afviklede onsdag aften lettere forsinket årets generalforsamling, og det var en lille sluttet kreds, der fik en status på rigets tilstand på Langmarksvej oven på regnskabsåret 2020.

15 aktionærer var til stede sammen med fire af AC Horsens' syv bestyrelsesmedlemmer suppleret af direktør Kristian Nielsen.

De nåede at forlade generalforsamlingen, inden AC Horsens en halv time senere annoncerede, at Jacob Buus var blevet solgt til belgisk fodbold.

Annonce

Til gengæld kunne aktionærerne se på flotte regnskabstal og et overskud på 6,5 millioner kroner og en egenkapital på knap 23 millioner kroner.

AC Horsens har med andre ord en sund økonomi, men der bliver også brug for det oven på nedrykningen til 1. division.

Overskuddet i 2020 er skabt på gode sportslige resultater i foråret, transferindtægter på knap 11 millioner kroner og 3,5 millioner kroner i corona-støtte. Til gengæld trækker færre tv-penge og to trænerfyringer i efteråret i den forkerte retning.

Under alle omstændigheder har AC Horsens råd til at satse på oprykning til Superligaen igen. Det slog formand Bo Pinholt fast flere gange.

Økonomisk håndsrækning

Det skyldes blandt andet, at AC Horsens får et meget stort millionbeløb i de såkaldte faldskærmspenge for at afbøde nedrykningen. Det var en del af prisen for, at få alle klubber til at sige ja til at skære Superligaen ned fra 14 til 12 hold.

Beløbet er fortroligt, men der er tale om et beløb på syv-otte millioner plus tillæg for at have været flere sæsoner i Superligaen.

AC Horsens får altså en stor økonomisk håndsrækning i jagten på oprykning. Til gengæld svinder tv-pengene ind til næsten ingenting i forhold til de midler, som klubberne i Superligaen får på den konto, ligesom det står fast, at faldskærmspengene kun bliver udbetalt en gang.

Det fik AC Horsens' bestyrelsesmedlem Claus Olsen til at slå fast, at der kun er et skud i bøssen i forhold til en storstilet jagt på oprykning.

- Vi bliver nødt til at skære ned, hvis oprykningen glipper, sagde han med henvisning til, at AC Horsens ikke har en rig onkel, der betaler for festen, eller hvis kassen er tom.

Det står i den forbindelse klart, at AC Horsens' talentarbejde skal berøres mindst muligt, hvis situationen opstår.

Det bliver med andre ord førsteholdstruppen og andre dele af klubben, der må holde for.

- Tingene kan ændre sig mange gange, og der kan for eksempel opstå ting omkring vores førstehold i forhold til skader eller lignende, der kan rykke tingene, men udgangspunktet er, at vi vil undgå at røre ved vores akademi så vidt det er muligt. Det er vores fremtid, så den gren skal vi ikke skære i, siger forman Bo Pinholt.

Han blev genvalgt på generalforsamlingen sammen med Ole Møller, Claus Olsen, Anders Juel og Marianne Jespersen. Martin Schjødt og Jan Mortensen trådte ud af bestyrelsen, der dermed fremover tæller fem medlemmer.


udgangspunktet er, at vi vil undgå at røre ved vores akademi så vidt det er muligt. Det er vores fremtid, så den gren skal vi ikke skære i

Bo Pinholt
Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce