Annonce
Horsens

Et skridt nærmere et opdateret laboratorium på sygehuset

Laboratoriet på sygehuset skal opdateres og udvides.  Arkivfoto: Morten Pape
Pladsen på laboratoriet på Regionshospitalet Horsens er trang. Nu har sygehuset fået penge til at lave en plan for opdatering og fremtidssikring af laboratoriet.
Annonce

Horsens: Har man siddet i venteværelset for at få taget en blodprøve på sygehuset i Horsens, vil de fleste nikke genkendende til beskrivelsen af området som dunkelt og trangt. Den trange plads gælder ikke bare ventende patienter, men også for medarbejderne i laboratoriet, som i dag hedder afdelingen for blodprøver og biokemi.

Nu har regionsrådet bevilget 5,5 millioner kroner til de indledende øvelser til en opdatering og fremtidssikring af laboratoriet på Regionshospitalet Horsens. Projektforslaget ventes færdigt i efteråret 2021.


Planen vil have fokus på at få skabt nogle rammer, der tilgodeser et opdateret patient- og arbejdsmiljø.

Lisbeth Holsteen Jessen, hospitalsdirektør


Forslaget falder i to faser. I første omgang flyttes laboratoriet over i det nye hospitalsbyggeri Nye Nord. Først når det er på plads, kan de nuværende lokaler energirenoveres og indrettes til mere borgernære aktiviteter som prøvetagning, donortapning og anden ambulant aktivitet.

- Planen vil have fokus på at få skabt nogle rammer, der tilgodeser et opdateret patient- og arbejdsmiljø samtidig med, at vi får den mest hensigtsmæssige udnyttelse af hospitalets samlede kapacitet. Endelig skal vi have energirenoveret det eksisterende Blodprøver og Biokemi på samme måde som de øvrige etager i højhuset med nye installationer, facader og ændret rumindretning, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen i en pressemeddelelse.

Der er allerede afsat 47 millioner kroner til ombygning af af Blodprøver og Biokemi som led i investeringsplanen for en etapevis energirenovering og modernisering af hospitalets højhus, hvor laboratoriet har hjemme i samme niveau som forhallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Tilbage på podiet: Hedensted er landets tredjebedste erhvervskommune

Annonce