Annonce
Horsens

Et rigtigt skolemenneske: Byens nye gymnasium har fået en rektor

Flemming Steen Jensen er ansat som rektor for Horsens Gymnasium og HF. Ansættelsen gælder fra 1. januar 2020. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Blandt 16 ansøgere har bestyrelserne for Horsens' to gymnasier valgt Flemming Steen Jensen som rektor for det nye Horsens Gymnasium og HF.

Horsens: Det bliver Flemming Steen Jensen, rektor for Horsens Statsskole, der kommer til at stå i spidsen for det ny Horsens Gymnasium og HF.

Det har bestyrelserne for byens to gymnasier, der fusionerer fra årsskiftet, besluttet.

I alt 16 ansøgere lagde billet ind på stillingen som rektor for de fusionerede gymnasier, heriblandt de to gymnasiers eksisterende rektorer, Flemming Steen Jensen og Henriette Andersen. Og her trak førstnævnte altså det længste strå.

- Med Flemming som leder får byens gymnasium et rigtigt skolemenneske og en erfaren leder, siger Helle Vestergaard, bestyrelsesformand for Horsens Gymnasium, i en pressemeddelelse.

Hun får medhold fra Ulrik Kragh, bestyrelsesformand for Horsens Statsskole.

- Bestyrelserne er sikre på, at Flemming Steen Jensen kan forene de stolte og gode traditioner på Horsens Gymnasium og Horsens Statsskole og positionere Horsens Gymnasium & HF som en stærk og solid uddannelsesinstitution og et dannelsesmæssigt fyrtårn i Horsens, siger han i pressemeddelelsen.

Med Flemming som leder får byens gymnasium et rigtigt skolemenneske og en erfaren leder.

Helle Vestergaard

Jeg er stolt og glad

Hovedpersonen selv glæder sig til at komme i gang med det forestående arbejde.

- Jeg er stolt og glad for muligheden for at stå i spidsen for Horsens Gymnasium og HF, siger Flemming Steen Jensen.

- Og jeg er ydmyg, for jeg ved, at den her opgave forudsætter, at jeg sætter mig grundigt ind i de to kulturer på skolerne og på baggrund af det er med til at skabe en fælles kultur, siger han.

Trods kandidater udefra valgte bestyrelserne en rektor internt, og selvom Flemming Steen Jensen godt kunne se fordele ved at vælge en udefrakommende, mener han, det er en god beslutning at ansætte en med indgående kendskab til fusionen.

- Jeg synes, den viden jeg har om fusionsprocessen og Horsens Statsskole er et plus. Samme viden har jeg af naturlige grunde ikke om Horsens Gymnasium. Det er en udfordring, jeg skal være opmærksom på, og som jeg har to dygtige medarbejdergrupper til at hjælpe mig med, siger han.

Ansættelsen træder i kraft, når de to gymnasier fusionerer ved årsskiftet. Den fysiske sammenlægning sker i sommeren 2021, når udvidelsen af det nuværende Horsens Statsskole forventes at stå klar.

Horsens Gymnasium og HF bliver ramme for 1300 elevers skoledag og 140 ansattes arbejdsplads.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce