Annonce
Debat

Et ord om højhusbyggerierne, som ingen politiker nogensinde har taget i sin mund, er ordet 'smukt'

Bent Riis. Arkivfoto: Morten Pape

Læserbrev: Det er mit indtryk, at der i Horsens' befolkning ikke er den store uenighed om byens arkitektoniske forandring.

Gloserne om det tæt-beliggende højhusbyggeri er med kontant afregning: Grimt, koldt og deprimerende er de ord, jeg oftest hører.

De, som synes godt om udviklingen, har et enkelt ord, der gentages som et mantra: Ordet hedder "vækste".

Jeg har store indvendinger mod det ord, og det har min computer også. Hver gang jeg skriver ordet - så sjældent som muligt - sætter staveprogrammet en rød streg under det.

Programmet genkender simpelthen ikke "vækste" som et ord, der findes i det danske sprog, og det gjorde det heller ikke, før åndløse politikere fik det på hjernen.

Med dette lidet charmerende ord forventes det, at al kritik må forstumme.

"Det er da klart, at vi skal vækste", siger politikerne, som om begrebet er uden for diskussion.

Nu kan der jo "vækstes" på mange måder, men i Horsens, som i mange andre byer, er flere indbyggere et "vækste-mål" af bibelske dimensioner.

Og så er det i øvrigt helt uden betydning, hvor grimme de huse er, som de nye indbyggere skal bo i.

Et ord om højhusbyggerierne, som ingen politiker nogensinde har taget i sin mund, er ordet "smukt", og sommetider er det uudtalte mere afslørende end det udtalte.

Er det ikke lidt tankevækkende, at end ikke de politikere som har besluttet byggeriet, kunne drømme om at kalde det smukt?


Men et argument mod byens store forandring kunne jo netop være, at man foretrækker en smukkere og mere harmonisk by fremfor en by med flere indbyggere flere biler og flere trafikpropper.

Bent Riis


Men et argument mod byens store forandring kunne jo netop være, at man foretrækker en smukkere og mere harmonisk by fremfor en by med flere indbyggere, flere biler og flere trafikpropper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Gemmer: Jeg burde have scoret

Annonce