Annonce
Horsens

Et ja til et attraktivt Søvind, et nej til at gøre Søvind til en lagerplads

Annonce

Læserbrev: På foranledning af indlæg forleden med overskriften ”Beboergruppe standser Søvinds udvikling”, er det nødvendigt, dels at kommentere dels at rette et par misforståelser i forhold til rammer og planer. Vi håber naturligvis på opbakning til vores holdninger om, hvad Søvind er og skal være. Hvis mange er enige med os, kan man vel med rette stille spørgsmålet: ”Hvem er det, der standser Søvinds udvikling ?”.

Men til misforståelserne:

Jordstykket har ikke været udlagt til erhverv i mange år - faktisk var rammen for hele området udlagt til beboelse, og rammen for en del af området blev først ændret fra beboelse til erhverv i forbindelse med Kommunalplan 2017’s vedtagelse i 2018.


Vi håber naturligvis på opbakning til vores holdninger om, hvad Søvind er og skal være.

Lars Raunsø jensen


Der er vist ingen, der er imod at tiltrække erhversvirksomheder til Søvind, men det er således, at lokalplanen præcist beskriver udvidelse af de eksisterende haller med fire yderligere i samme form og størrelse. Rammen for området og lokalplanforslaget er lavet på baggrund af den eksisterende erhvervsvirksomheds ønske om at udvide.

Der er således ikke tale om at tiltrække erhvervsvirksomheder til Søvind, men at tillade en udvidelse af den eksisterende virksomheds mulighed for lagerkapacitet.

Jamen andre virksomheder kan da bare byde ind på jordstykket. Ja, det kan de, men det er således, at Horsens Kommune har givet Nordal Ejendomme ApS forkøbsret til jordstykket - så det er faktisk dem, der bestemmer.

Vi har som information vedlagt fotos til underskriftsmateriale af Nordals lagerhaller set fra landevejen. Det skal præciseres, at de desværre ikke er misvisende - kun skræmmende.

Det beskrives af mange således: ”Man er ved Søvind, når man møder muren” - ikke særlig god reklame for en by, der gerne vil sælge sig på lokalmiljø i pagt med naturen. ”Muren” gør ikke Søvind attraktiv, uanset hvor i Søvind man bor.

At sige ja eller nej til at skrive under, er at tænke over og vælge, hvad der skal være retningsgivende for et attraktivt Søvind i udvikling. Et ja er et aktivt valg, men det er et nej jo også!

Afslutningsvis ville det eneste rigtige være at få en helhedsplan for udviklingen af Søvind med opland, sådan som lokalrådet advokerer for, så vi ikke bliver tvunget til at hoppe fra tue til tue.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce