Annonce
Sport

Et helt dansk hold i gang giver stor EM-selvtillid

Kristina Jørgensen blev kåret til kampens bedste spiller, da Danmark tog en sejr på syv mål over Slovenien. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Næsten alle danskere kom i aktion i EM-åbningskampen, og alle kom godt fra land. Det giver tro på succes.
Annonce

Der var overskud på både måltavle og trænerbænk i sidste halvdel af anden halvleg i Danmarks EM-åbning mod Slovenien, og det udnyttede landstræner Jesper Jensen.

Han fik bragt næsten hele holdet i spil, alle præsterede godt og blev en del af den succesoplevelse, som sejren på 30-23 var.

Det er et aspekt, som kan blive vigtigt fremadrettet i den kompakte turnering.

- Det var en stabil indsats, og det var dejligt, det også blev ret overbevisende til sidst, så det var tæt på perfekt, lyder det fra playmaker Mia Rej.

- Alle bidrog, og vi fik en masse spillere i gang. Både individuelt og som hold var det en virkelig dejlig start.

Venstrefløjen Lærke Nolsøe var en af dem, som kom særdeles godt i gang med turneringen med seks scoringer.

Men ligesom hun er godt tilfreds med sin egen åbning, så tillægger hun det også stor værdi, at der var plads til at få hele holdet i gang.

- Det er sindssygt vigtigt. Jeg synes, kampen gør, at vi alle sammen kan tage rigtigt meget selvtillid med videre i turneringen, og det gør bare helt vildt meget for vores videre spil, at vi føler os trygge.

- Vi er trygge ved konceptet, og alle mand har fået en god start. Det er sindssygt vigtigt i sådan en turnering, hvor kampene kommer hurtigt, siger hun.

- Det er altafgørende. Vi har gået i lang tid og ventet, og at det ender, som det gør, giver os noget selvtillid og et boost frem mod de næste par kampe, supplerer bagspilleren Kristina Jørgensen.

Søndag venter Montenegro i Danmarks anden gruppekamp. En sejr her vil sikre Danmark en plads i mellemrunden, allerede inden mødet med de franske europamestre i sidste gruppekamp.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
HH Elite

Danskerne overraskede alt og alle

Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce