Annonce
Horsens

Et halvt år med fremmede i deres hjem: Marianne og Kasper har købt et "Horsens Bygger"-hus

Årets Horsens Bygger-udstilling blev åbnet torsdag eftermiddag. Det er syvende gang siden finanskrisen, at udstillingen løber af stablen. Foto: Søren E. Alwan
Torsdag eftermiddag blev snoren klippet til årets "Horsens Bygger"-udstilling på Renrosen i Tyrsted. Arrangørerne forventer 6000 gæster i løbet af påsken.

Horsens: Hvordan ville du have det med, at en stor gruppe fremmede mennesker gik rundt i dit hjem og åbent snakkede om, hvad de mente om indretningen, møbelvalget og farverne på væggene?

Og hvordan ville du have det med at stå midt i det hele og lægge ører til alt, hvad der blev sagt?

Det var den oplevelse, Marianne Kühler og Kasper Nymann stod midt i, da der torsdag eftermiddag var premiere på årets Horsens Bygger-udstilling på Renrosen i Tyrsted.

Parret har nemlig købt et af de syv typehuse, der udgør årets udstilling, og helt frivilligt havde de valgt at være til stede på udstillingens første dag.

- Vi har vidst hele tiden, at fremmede mennesker skulle gå rundt i huset, inden vi flyttede ind i det. Og vi synes bare, det er spændende at lytte til, hvad de siger om huset og de valg, der er truffet, siger Marianne Kühler.

Parret bor i dag i Fjordparken, og det var netop på en Horsens Bygger-udstilling, at de kom i dialog med Vesterbo Huse, der har bygget deres kommende hus. Det er 168 kvadratmeter stort og kostede 2,7 millioner kroner.

- Vi var til Horsens Bygger sidste år for at hente inspiration. Da kom vi i kontakt med Vesterbo Huse og fandt ud af, vi gerne ville købe en grund på Renrosen, for det er et hyggeligt område, siger Marianne Kühler, der sammen med Kasper Nymann har børnene Nikolaj og Josefine.

- Vi har selv været med til at designe huset, og derfor er det også spændende at høre, hvad folk mener om det, siger hun.

Horsens Bygger

  • Husudstillingen Horsens Bygger blev etableret i 1982 og fortsatte frem til finanskrisen, hvor den blev sat på pause. I år er det syvende gang, udstillingen løber af stablen siden finanskrisen.
  • Konceptet består i, at syv typehuse-byggefirmaer hver opfører et etplanshus, som indgår i en husudstilling, der er åben fra april til oktober.
  • Husene er mellem 160 og 180 kvadratmeter og koster i snit 3,5 millioner kroner.
  • Husene på årets udstilling er bygget af Milton Huse, Eurodan-Huse, HusCompagniet, Hybel, M5 Byg, Menzer & Kristensen og Vesterbo Huse.
  • Horsens Bygger er en af flere lignende udstillinger i Jylland.

Forventer 1000 gæster på åbningsdagen

Inden folk begyndte at fælde dom over husene, blev udstillingen åbnet med et traditionelt snoreklip.

Denne del gennemførte Mette Munk Lauritsen, bosætningsguide i Horsens Kommune, mens Alex Mandrup, indehaver af EDC Ejendomscentret i Horsens, der har arrangeret udstillingen, holdt åbningstale.

- Renrosen udgjorde indtil for nyligt et stykke landbrugsjord, nu er det blevet et parcelhuskvarter. Husene og haverne står skarpt, og der har aldrig været bedre betingelser for udstillingen end i år med tanke på den milde vinter, vi har haft, sagde Alex Mandrup foran de knap 70 fremmødte, der var med fra start.

Besøgsantallet steg hurtigt derefter, og snart var der rig aktivitet på Renrosen.

- Vi forventer, at 1000 mennesker kigger forbi i dag, men vi ved fra de andre år, at åbningsdagen ikke plejer at være den mest besøgte. Det skal lige løbes i gang, siger Alex Mandrup, der regner med, at 6000 mennesker kigger forbi udstillingen hen over påsken.

Annonce

Vil gerne være synlig

De syv typehuse er bygget af Milton Huse, Eurodan-Huse, HusCompagniet, Hybel, M5 Byg, Menzer & Kristensen og Vesterbo Huse.

Alle byggefirmaerne var repræsenteret af personale på åbningsdagen, heriblandt Eurodan-Huse, der har været med på Horsens Bygger siden starten.

- Vi får meget ud af dynamikken, der ligger i at være en del af fællesskabet på udstillingen. Og samtidig er Horsens den kommune med mest tilvækst. Det rummer et kæmpe potentiale, og derfor vil vi gerne være synlige her, forklarer Thomas Klitgaard Petersen, afdelingsleder i Eurodan-Huse.

Han ser Horsens Bygger som et godt udstillingsvindue.

- I virkeligheden ville alle byggefirmaerne jo kunne bygge hvert enkelt af de huse, der er på udstillingen. Men udstillingen lægger op til, at vi kan vise forskellige udbud, eksempelvis forskellige mure, gavle, materialer og inventar, siger Thomas Klitgaard Petersen.

-

Horsens Bygger holder åbent alle dage i påsken og herefter de fleste søndage frem til november.

Marianne Kühler har sammen med sin mand købt et af de syv huse, der udgør årets Horsens Bygger-udstilling. Torsdag var hun stede i huset, hvor hun kunne lægge ører til de besøgendes holdninger til indretning og møblement. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Horsens For abonnenter

20 boliger af "stærkt eftertragtet type" og grønt område på vej midt i Lund: Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

- Det er fedt, lød det fra idégruppen. Mindre end to år senere står der et anlæg, der ikke findes mage til i Danmark

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Horsens

Fodgænger kørt ned i kryds: Bilist ville foretage et sving

Kultur

Kristi himmelfartsdag må vente - i denne weekend valfarter musikelskere til festival-genopstandelse i Horsens

For abonnenter

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: 'Kritisk infrastruktur er mere og mere afgørende, og når USA spørger, om vi kan hjælpe med det her, så er vi klar'

Erhverv

Fire uger efter konkurs: 10 ufærdige byggeprojekter mangler fortsat købere

Hedensted For abonnenter

Se listen over, hvor meget digelagets bestyrelse står til at få i løn: Arbejdet i digelaget kræver en del tid, siger formand

Horsens

Børneområdet skal spare 17 millioner: Det kan gå ud over kørsel til specialbørnehave og åbningstider i dagtilbud

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Sport

Horsens-rytter vinder europamesterskabet: Den internationale mesterskabsmedalje nummer 18 kom i hus i Litauen

Horsens For abonnenter

På to uger er der blevet tinglyst 12 bolighandler i Horsens Kommune: Se dem her

Juridisk brevkasse

Min arbejdsplads er blevet solgt til en anden virksomhed - kan jeg være sikker på at beholde mit job?

Annonce