Annonce
Brædstrup

Et frirum fra forældrene: Graffiti-vægge og gokart-ture skal trække unge i ungdomsklub

Ungdomsskolen i Horsens Kommune bruger ofte graffiti-kunstneren Dani til at udsmykke væggene i klubberne. Han er også i gang i Brædstrup, hvor han blandt andet har lavet dette motiv. Foto: Nicolai Skovgård
Ungdomsskolens klub i Brædstrup bliver renoveret, så den efter skolernes ferie fremstår som et nyt og lækkert frirum. De unge kan blandt andet spille computer, bordtennis og bordfodbold.

Brædstrup: Når børnene på Brædstrup-egnen vender tilbage efter sommerferien, er det ikke kun de almindelige skoler, der står klar til at modtage dem. Ungdomsskolen vil også være parat til at byde de ældste elever indenfor i nyistandsatte lokaler med nyt udstyr og nye aktiviteter i kalenderen.

- Vi vil give dem et godt og trygt sted at være. Et sted, der skal være et frirum fra forældrene, hvor der er plads til at slænge sig i sofaen med kammeraterne, uden det skal være på et lille værelse, siger Søren Voigt, der for nylig overtog posten som klubleder i Brædstrup.

Hen over sommeren står han i spidsen for at istandsætte lokalerne på Skolegade 7, så de er klar til at tage imod et nyt kuld efter sommerferien. For som han siger, så trængte de til en tur.

- Jeg kender det inde fra Horsens med, at der skal være en indbydende atmosfære, og vi vil gerne lave et mere råt ungdomsmiljø i lokalerne her. Der vil være graffiti på væggene, bordtennis, bordfodbold og billard, og vi er ved at lave et rum med computere, siger klublederen.

Annonce

Ungdomsskoler i Horsens Kommune

Horsens Ungdomsskole har flere afdelinger - eller klubber - fordelt i hele kommunen:
 • ASV-klub, Horsens (for unge med særlige behov)
 • Bankager
 • Brædstrup
 • Den Grå Fabrik
 • Det Gule Pakhus
 • Egebjerg
 • Gedved
 • Hatting
 • Hovedgård
 • Lund
 • Lundager
 • Stensballe
 • Torsted
 • Vestbyen
 • Østbirk
 • Østbyen

Man kan læse mere om ungdomsskolen på unghorsens.dk

Brug for kulturændring

Samtidig med renoveringen har der faktisk været åbent i ungdomsklubben en gang om ugen hen over ferien, hvor børn og unge har kunnet kigge forbi til diverse aktiviteter og hygge. Det er dog kun få, der har benyttet sig af det, og det var også kun få, der benyttede klubben sidste skoleår, så Søren Voigt håber, at han kan få lokket flere til i de nyrenoverede lokaler.

- Der skal startes en kulturændring. Selv om her er en Jem & Fix og en svømmehal, er Brædstrup stadig en landsby. Kan vi starte ud med at være 10-15 stykker i klubben, er det ikke et urealistisk bud, og kommer der 30, står vi med hænderne i vejret, siger han.

Ud på skolerne

Søren Voigt skal i gang med lidt PR via de sociale medier, men han tror mere på, at de unge kan få øjnene op for byens ungdomsklub, hvis han kommer ud og snakker med dem, så det gør han på Brædstrup Skole, Bakkelandets Friskole og Tønning-Træden Friskole i uge 33, når ferien er forbi.

Formålet er først og fremmest at fange de nye 7. klasser, da ungdomsskolen i hele uge 34 udelukkende er reserveret til dem.

- Det er for at skabe noget tryghed for dem. Ungdomsskolen er for 13-17-årige, men den primære målgruppe er 7.-8. klasserne, og ved at lave en uge kun for de nye elever i 7. klasse, undgår vi for eksempel, at der holder ældre børn på scootere ude foran eller andet, der måske vil kunne skræmme dem lidt, siger Søren Voigt.

Søren Voigt er blandt andet ved at bygge et gamer-rum op til de computer-glade unge. Foto: Nicolai Skovgård

Gokart og paintball

Ud over at få et frirum fra forældrene og samles med vennerne, håber klublederen, at aktiviteterne i ungdomsskolen kan trække folk til, og ambitionerne er da også til mere end bare at hygge i sofaen eller spille bordtennis.

- Min vision er, at vi har fire-seks større events på et årshjul. Det kunne være en tur i Rush (trampolinpark i Aarhus, red.), i Racehall eller helst til Vandel for at køre gokart, eller at vi tager ud og spiller paintball. Og så må de unge her i klubben også gerne komme med deres forslag, siger Søren Voigt og viser stedets "idékasse", hvor der allerede ligger forslag om blandt andet vandkamp og en tur i Legoland.

Klubben i Brædstrup kommer fra uge 34 til at være åben tre dage i ugen, tirsdag til torsdag, fra klokken 18.30 til 21.30. I sommerferieugerne er der åbent om tirsdagen som en del af "God ung sommer i Brædstrup", mens der er lukket i uge 33 for at gøre det sidste klar til uge 34.

Ungdomsklubben i Brædstrup holder til på første sal på Skolegade 7. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrud i Hovedgård Apotek

Annonce