Annonce
Horsens

Et alternativ til iPad og computer - Maria Møller og familie passer gerne andres kæledyr

Familien Møller er vild med dyrPå Nordrevej i Horsens bor Familie Møller, der netop har tilmeldt sig en ny ordning kaldet Petsbnb, hvor de tilbyder at passe andres kæledyr. Foto: Morten Pape
Maria Møller og familie har tilmeldt sig en ny pasningsordning kaldet Petsbnb, hvor de tilbyder at passe kæledyr, når deres ejere ikke er hjemme.

Horsens: Mange kender til Airbnb, online-markedspladsen for udlejning og bookinger af overnatningsmuligheder.

Et lignende begreb er netop opstået - blot med dyr som omdrejningspunktet.

Petsbnb hedder det og er en onlineservice, hvor dyreejere kan få passet deres kæledyr af private borgere, der udover at være i besiddelse af en forkærlighed for dyr også kan tilbyde at lægge eget hus til pasningen, når kæledyrenes ejere skal på ferie eller weekendture.

En af de personer i Petsbnb er Maria Møller fra Horsens.

Hun og familie har netop tilmeldt sig den nye ordning i håbet om hen over sommeren og efteråret at kunne få lov at passe enten fugl, fisk eller gnavere.

- Det er udelukkende for børnenes skyld, jeg har tilmeldt os som familie, siger Maria Møller, der bor sammen med sin mand Lars Lauritzen. Parret har to børn i alderen otte og 12 år.

Vores børn er meget opsat på at hjælpe til med de pasninger, der måtte rulle ind. Det ligger der en rigtig god læring i for dem - og så gør det heller ikke noget, at de får et alternativ til iPad og computer.

Maria Møller

Jubelråd og nikken

I Horsens og omegn er indtil videre, ifølge Petsbnb, 13 tilmeldt ordningen.

Da Maria Møller fik øje på Petsbnb var hun ikke i tvivl om, at det var noget for hendes familie.

Uden at spørge andre end sig selv oprettede hun en profil.

- Jeg vidste, at alle ville synes om idéen, og der var da også både jubelråb fra børnene og et godkendende nikken fra min mand, forklarer hun og smiler.

På Petsbnb tilbyder familien nu at passe fugl, fisk og gnavere. Samtidig er der takket pænt nej til hunde og katte.

- Vi har selv en lille hund, en tibetansk spaniel, og jeg kan ikke vide, om det vil gå godt, hvis en anden hund eller kat gør entré hos os. De dyr, der kommer til os, skal have det rigtigt godt, og derfor har vi fravalgt eventuelle udfordringer, siger Maria Møller.

Fra landet

Familien Møller bor på Nordrevej i et større parcelhus, og derfor har de overskud og plads til at tage imod kæledyr.

- Vi har masser af plads, så det er oplagt i perioder at have lidt flere dyr i huset end blot vores egen lille hund, siger Maria Møller.

Hun har dog sat et loft på antallet af "plejedyr" til maximalt to ad gangen for at kunne give dyrene mest muligt opmærksomhed, lyder det.

Maria Møller er selv fra landet, opvokset på en gård, og har passet utallige omend større dyr, kreaturer og heste, gennem sin barn- og ungdom. Hun er vild med tanken om at lade sine børn komme helt tæt på forskellige slags dyr, fortæller hun.

- Det vækker så meget i børn at skulle tage sig af og drage omsorg for andre væsener. Vores børn er meget opsat på at hjælpe til med de pasninger, der måtte rulle ind. Det ligger der en rigtig god læring i for dem - og så gør det heller ikke noget, at de får et alternativ til iPad og computer, siger Maria Møller, der til daglig arbejder som business support manager for et konsulentfirma i Vejle, mens hendes mand driver terapeutklinikken Sundt Sind med løbende hjemmearbejdsdage.

Og netop fordi dele og ofte hele familien er meget hjemme, især på eftermiddage og om aftenen, synes Maria Møller, at der er godt med overskud til at kunne tage sig af andre kæledyr i ny og næ.

Sommerferien er heller ingen undtagelse. Lige på nær et par uger, men den del har hun gjort opmærksom på inde på Petsbnb, fortæller hun.

Maria Møller (midten) har netop tilmeldt sin familie, sig selv og sin mand samt børnene Celina og Benjamin, en ny pasningsordning kaldet Petsbnb, hvor de tilbyder at passe andres kæledyr. Den lokale familie tager imod fisk, fugle eller gnavere, mens de selv har hunden en toårig tibetansk spanielved navn Danda. Foto: Morten Pape

Håber på inden længe

Indtil videre er der ikke blevet booket nogle pasninger ind. Det forklarer Maria Møller med, at ordningen er helt ny endnu.

- Jeg tror og håber på, det kommer inden længe, for det er en super ordning, som jeg også selv uden tøven vil benytte mig af løbende med vores hund, siger hun.

Hun har kigget på, hvad de andre brugere tager for pasning. Og ud fra det er hun landet på en døgnpris på 100 kroner for pasning af fugle og gnavere samt 50 kroner for fisk.

- Det er ikke for pengenes skyld, vi gør det her. Så skulle vi have kastet os over noget andet, lyder det fra Maria Møller.

Den nye ordning er etableret i et samarbejde detailhandelskæden inden for foder og tilbehør til kæledyr Maxi Zoo, der via deres egen database sørger for at Petsbnb-pasningen bliver markedsført over for 190.000 dyreejere via Maxi Zoo.

Det var også den vej igennem, via et nyhedsbrev fra Maxi Zoo, at Maria Møller stødte på den nye ordning.

For at undgå konflikter mellem den lille, glade familiehund Danda og andre hunde eller katte, har familien Møller i stedet takket ja til at passe fisk, fugl og gnavere, da de mener, at det vil være den bedste kombination for deres familie - og hund. Foto: Morten Pape
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce