Annonce
Horsens

Et alternativ til iPad og computer - Maria Møller og familie passer gerne andres kæledyr

Familien Møller er vild med dyrPå Nordrevej i Horsens bor Familie Møller, der netop har tilmeldt sig en ny ordning kaldet Petsbnb, hvor de tilbyder at passe andres kæledyr. Foto: Morten Pape
Maria Møller og familie har tilmeldt sig en ny pasningsordning kaldet Petsbnb, hvor de tilbyder at passe kæledyr, når deres ejere ikke er hjemme.

Horsens: Mange kender til Airbnb, online-markedspladsen for udlejning og bookinger af overnatningsmuligheder.

Et lignende begreb er netop opstået - blot med dyr som omdrejningspunktet.

Petsbnb hedder det og er en onlineservice, hvor dyreejere kan få passet deres kæledyr af private borgere, der udover at være i besiddelse af en forkærlighed for dyr også kan tilbyde at lægge eget hus til pasningen, når kæledyrenes ejere skal på ferie eller weekendture.

En af de personer i Petsbnb er Maria Møller fra Horsens.

Hun og familie har netop tilmeldt sig den nye ordning i håbet om hen over sommeren og efteråret at kunne få lov at passe enten fugl, fisk eller gnavere.

- Det er udelukkende for børnenes skyld, jeg har tilmeldt os som familie, siger Maria Møller, der bor sammen med sin mand Lars Lauritzen. Parret har to børn i alderen otte og 12 år.

Annonce

Vores børn er meget opsat på at hjælpe til med de pasninger, der måtte rulle ind. Det ligger der en rigtig god læring i for dem - og så gør det heller ikke noget, at de får et alternativ til iPad og computer.

Maria Møller

Jubelråd og nikken

I Horsens og omegn er indtil videre, ifølge Petsbnb, 13 tilmeldt ordningen.

Da Maria Møller fik øje på Petsbnb var hun ikke i tvivl om, at det var noget for hendes familie.

Uden at spørge andre end sig selv oprettede hun en profil.

- Jeg vidste, at alle ville synes om idéen, og der var da også både jubelråb fra børnene og et godkendende nikken fra min mand, forklarer hun og smiler.

På Petsbnb tilbyder familien nu at passe fugl, fisk og gnavere. Samtidig er der takket pænt nej til hunde og katte.

- Vi har selv en lille hund, en tibetansk spaniel, og jeg kan ikke vide, om det vil gå godt, hvis en anden hund eller kat gør entré hos os. De dyr, der kommer til os, skal have det rigtigt godt, og derfor har vi fravalgt eventuelle udfordringer, siger Maria Møller.

Fra landet

Familien Møller bor på Nordrevej i et større parcelhus, og derfor har de overskud og plads til at tage imod kæledyr.

- Vi har masser af plads, så det er oplagt i perioder at have lidt flere dyr i huset end blot vores egen lille hund, siger Maria Møller.

Hun har dog sat et loft på antallet af "plejedyr" til maximalt to ad gangen for at kunne give dyrene mest muligt opmærksomhed, lyder det.

Maria Møller er selv fra landet, opvokset på en gård, og har passet utallige omend større dyr, kreaturer og heste, gennem sin barn- og ungdom. Hun er vild med tanken om at lade sine børn komme helt tæt på forskellige slags dyr, fortæller hun.

- Det vækker så meget i børn at skulle tage sig af og drage omsorg for andre væsener. Vores børn er meget opsat på at hjælpe til med de pasninger, der måtte rulle ind. Det ligger der en rigtig god læring i for dem - og så gør det heller ikke noget, at de får et alternativ til iPad og computer, siger Maria Møller, der til daglig arbejder som business support manager for et konsulentfirma i Vejle, mens hendes mand driver terapeutklinikken Sundt Sind med løbende hjemmearbejdsdage.

Og netop fordi dele og ofte hele familien er meget hjemme, især på eftermiddage og om aftenen, synes Maria Møller, at der er godt med overskud til at kunne tage sig af andre kæledyr i ny og næ.

Sommerferien er heller ingen undtagelse. Lige på nær et par uger, men den del har hun gjort opmærksom på inde på Petsbnb, fortæller hun.

Maria Møller (midten) har netop tilmeldt sin familie, sig selv og sin mand samt børnene Celina og Benjamin, en ny pasningsordning kaldet Petsbnb, hvor de tilbyder at passe andres kæledyr. Den lokale familie tager imod fisk, fugle eller gnavere, mens de selv har hunden en toårig tibetansk spanielved navn Danda. Foto: Morten Pape

Håber på inden længe

Indtil videre er der ikke blevet booket nogle pasninger ind. Det forklarer Maria Møller med, at ordningen er helt ny endnu.

- Jeg tror og håber på, det kommer inden længe, for det er en super ordning, som jeg også selv uden tøven vil benytte mig af løbende med vores hund, siger hun.

Hun har kigget på, hvad de andre brugere tager for pasning. Og ud fra det er hun landet på en døgnpris på 100 kroner for pasning af fugle og gnavere samt 50 kroner for fisk.

- Det er ikke for pengenes skyld, vi gør det her. Så skulle vi have kastet os over noget andet, lyder det fra Maria Møller.

Den nye ordning er etableret i et samarbejde detailhandelskæden inden for foder og tilbehør til kæledyr Maxi Zoo, der via deres egen database sørger for at Petsbnb-pasningen bliver markedsført over for 190.000 dyreejere via Maxi Zoo.

Det var også den vej igennem, via et nyhedsbrev fra Maxi Zoo, at Maria Møller stødte på den nye ordning.

For at undgå konflikter mellem den lille, glade familiehund Danda og andre hunde eller katte, har familien Møller i stedet takket ja til at passe fisk, fugl og gnavere, da de mener, at det vil være den bedste kombination for deres familie - og hund. Foto: Morten Pape
Annonce
Forsiden netop nu
112

Straksdom til 48-årig mand efter to indbrud

Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce