Annonce
Hedensted

Et års vejarbejde venter forude: Bløde bakker og regnbede afløser buler og huller

I første omgang har kommunen fældet de træer på Horsensvej, der har skabt buler på fortov og cykelsti. Efter planen skal de erstattes af naur-træer. Foto: Michael Svenningsen

Til august begynder renoveringen af Horsensvej. Arbejdet kommer ikke til at lukke vejen helt, til gengæld ryger nogle af beboernes hække og plankeværk.

Hedensted: De omkring 60 beboere på Horsensvej i Hedensted får i disse dage besked om konsekvenserne af den planlagte renovering af vejen fra Hovedvejen indtil Løsningvej.

Vejen skal separat kloakeres, hvilket betyder, at man skiller spildevand og regnvand ad. Nye kloakrør samt rør til fjernvarme, gas og drikkevand skal lægges ned, sammen med ledninger til telefon og el. Vejen får regnvandsbede i begge sider med planter og vejtræer samt fortov og cykelsti i begge sider.

Arbejdet, der anslås at koste syv til 10 mio. kr., er på vej til at blive sendt i udbud, og kommunen håber at kunne gå i gang i august.

- Vi forventer, at vejarbejdet tager et år. Den endelige plan ligger ikke klar, men vi håber at kunne tage en side ad gangen, så vejen kun bliver helt spærret i kortere perioder, forklarer Michael Laursen, leder af infrastruktur i Hedensted Kommune.

Sådan forestiller kommunen sig, at den nordlige ende af Horsensvej ud mod Hovedvejen kommer til at se ud. Illustration: Hedensted Kommune

Hække og plankeværk skal væk

Vejen bliver indrettet, så der i hver side kommer to en halv meter med fortov og cykelsti. Ud til selve kørebanen anlægges regnvandsbede på to meters brede i hver side. Her bliver også plads til gadelamper og vejtræer.

Selve kørebanen bliver 6,5 meter mod ca. otte meter i dag.

Der er brug for hele vejbredden, så derfor har omkring 40 af beboerne fået særlige breve.

- Nogle steder er der hække eller andet på vejens areal. Det skal beboerne fjerne. Desuden får nogle af beboerne krav om flytte eller beskære hække for at sikre tilstrækkeligt udsyn.

- De beboere, der har planter på vejarealet får ikke kompensation, men de beboere, der skal lave om af hensyn til udsyn, har mulighed for at få kompensation, forklarer Michael Laursen.

Bløde bakker

Ved Hovedvejen byder projektet på flere ændringer. Den øverste del af Horsensvej bliver lukket af, så man kun kan køre ind via Hyben Allé, og ud mod Hovedvejen etablerer man nogle bløde bakker.

- Det giver en pæn ankomst til byen og skærmer husene på den øverstedel af Horsensvej fra trafikstøj, forklarer Michael Laursen.

Brødtekst

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce