Annonce
Sport

eSuperligaen kan noget - det beviste 3000 mennesker mandag aften

Mikkel "LordHjort" Bach fra Vejle er lettet og August "Agge" Rosenmeier fra FCK skuffet efter kampen mellem FCK og Vejle. Det var højst overraskende, at Vejle vandt og gik videre til finalen. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

ESuperligaen fandt sin afslutning mandag aften. Vinderen blev Brøndby efterfulgt af VB i en benhård og tæt finale. Hos Discovery Networks, der livetransmitterer turneringen, mener man, at man har fundet en guldåre i produktet.

København: ESuperligaen kan noget.

Med den følelse forlod man Forum København mandag aften efter at eSuperligaens playoffs var slut. 3000 mennesker samlet og en dybt intens stemning, som aldrig forlod salen.

Spændvidden i alder var ærligt talt imponerende, og alles blikke var rettet mod ét punkt: Den store, opbyggede scene i den ene ende. Her sad fire mand og skiftedes til at spille to mod to i FIFA19. Et computerspil, som nyder stigende interesse her til lands.

ESuperligaen er historisk, fordi den er den første af sin slags i verden. Den er en kæmpe satsning for Discovery, men hos tv-udbyderen mener man, at man har ramt en åre.

- Vi føler, at vi har et godt produkt, og det følte vi egentlig fra start. Interessen er tydeligt til stede, og allerede de første uger kunne vi se, at det her ville blive større, end vi nogensinde havde håbet på. Allerede inden finalen havde vi bedre brugertal, end vi havde forventet i alt, sagde Anders Antonsen, der er nordisk sportsdirektør hos Discovery Networks.

Vi gav hinanden hånd på, at hvis vi skulle lave det her, skulle vi gøre det ordentligt. Der skulle ikke være steder, hvor vi sprang over hvor gærdet er lavest.

Anders Antonsen, nordisk sportsdirektør hos Discovery Networks.

eSuperligaen

eSuperligaen er et samarbejde mellem tv-kanalen Discovery Networks, eventmageren DreamHack og Superligaen.Alle Superliga-klubber er repræsenteret samt de to nedrykkere fra indeværende sæson.

Der spilles i FIFA19 - et computerspil til både PC, Playstation, Nintendo og Xbox. I turneringen spilles der på Playstation 4.

Alle hold har fire spillere - to skal være professionelle.

Der er 15 runder i grundspillet af eSuperligaen. Holdene vælger selv, hvilke spillere, der stiller op.

Kampene afvikles over to runder. Først mødes den ene spiller fra fx. VB en modpart fra fx. Brøndby. Når kampen er slut, spiller de to andre mod hinanden. Reglen om udebanemål er gældende. Ender det 2-2 og 2-2, modtager begge hold ét point.

Samme struktur gør sig gældende i finalen, bortset fra at der her er tale om eliminationskampe. Kampene skal afgøres, enten i ekstratid eller straffe. Og det er bedst af tre.

Den samlede præmiepulje er på 365.000 kroner. Vinderne af turneringen modtager 150.000 - resten af beløbet deles ud til de andre hold.

Brøndby i finalen mod VB. Det endte med en sejr til de gule, som her jubler efter en afgørende scoring. Foto: Claus Bech/Scanpix

VB choksejrede

Finalens lokale islæt kom fra Vejle Boldklub, og både LordHjorth og Esser, som repræsenterede klubben denne aften, kan være tilfreds med deres indsats. I den første kamp blev Randers fældet efter et vanvittigt, afsluttende opgør mellem LordHjorth og den tidligere verdensmester Al-Bacha, som fik salen til at gispe efter luft. Randers havde 50-100 mand med, som hujede og råbte, så stemningen kogte.

VB og LordHjorth var nede med 2-0 efter få minutter og bragte flokken af Randers-fans i ekstase, men mod alle odds lykkedes det LordHjorth at hive sig ud af dybet og vende kampen til egen fordel. Opgøret endte 3-3, og da Esser forinden havde spillet 0-0 på hjemmebane, var sejren på udebanemål sikret.

Næste modstander var mægtige FHK, som VB ingenlunde var spået en chance imod. Da Esser kom ned med 2-0 i sin hjemmekamp mod Marcuzo, lignede det da også exit. Men han sled sig tilbage i kampen og sørgede for 2-2. Nu skulle Agge, den tidligere verdensmester fra FC København, vinde eller have en bedre målscore end 2-2. Han havde en hel sal med sig på hjemmebanen i København, men han formåede kun at skabe et 1-1-resultat mod LordHjorth, og dermed var VB i en sensationel finale.

Finalen var også komplet vanvittig. Her skulle kampene afgøres i bedst af tre. Først tabte Esser i straffesparkkonkurrence, dernæst sejrede LordHjorth med 2-1 og satte en finale op mod Fredberg fra Brøndby. Den samme mand, som han just havde vundet over.

Denne gang gik det dog ikke så godt. Lordhjorth tabte med 3-2 efter en dybt intens kamp, og VB måtte nøjes med sølv.

- Det er bittert lige nu, men jeg er sikker på, at vi kan glæde os over vores indsats, når vi kigger tilbage i morgen, sagde en dybt skuffet LordHjorth med det borgerlige navn Mikkel Bach.

Han var, trods nederlaget, glad for, at hans sportsgren nu for alvor begynder at blive taget seriøst.

- Det er genialt, og det betyder ekstremt meget, at folk får øjnene op for vores sport og det arbejde, vi laver. Et arrangement som det her var umuligt at forestille sig for bare nogle måneder siden, sagde han.

VB i ekstase efter en vigtig scoring i finalen. Det endte med et snævert nederlag til Brøndby. Foto: Claus Bech/Scanpix
Annonce

En ny målgruppe

Tilskuerne var hovedsageligt - eller nærmest udelukkende - mænd og drenge. Fædre med sønnerne på tur. En far med ansigtet oplyst af en mobiltelefon og sønner i vild jubel, når en af spillerne lavede virtuelle lækkerier på en af fem gigantiske fladskærme over scenen.

Men der var også masser af modne mænd, som var opslugte af begivenheden. Slutspillet i eSuperligaen foregår på den måde, at spillerne frit kan vælge deres hold af en perlerække af stjerner. Cristiano Ronaldo og Neymar er gengangere på ethvert hold, mens også koryfæer som Ruud Gullit og Pele finder vej til de fleste startformationer.

Tidligere stjerner, som fodboldkyndige mennesker med en hvis erfaring vil huske med glæde. Men de fleste af tilskuerne, dem under 30 år, var ligeglade med Gullit og Pele. For dem var stjernerne, de eneste stjerner, dem der sad med at joypad i hånden.

Canal 9, som eSuperligaen sendes live på, trak tre uger inde i turneringen 85 procent flere seere til kanalen i sammenligning med samme periode sidste år. Desuden tidoblede kanalen andelen af seere mellem 3-19 år.

- Det viser, at flow-tv stadig har en berettigelse. Og vi er endda en kanal med en ældre profil, konstaterede Anders Antonsen.

Han har hørt folk, der siger at Discovery med satsningen på eSuperligaen kan risikere at stjæle seere fra den rigtige Superliga, men:

- Det tror jeg ikke. De, der følger det her, er fan af FIFA og af FIFA-spillere. De, der har købt billet til dagens arrangement er ikke sæsonkortholdere i Vejle Boldklub. Men måske kan man i Vejle bruge det her til at få fat i en ny målgruppe, som de så kan få til at se rigtig fodbold, sagde Anders Antonsen.

Han kan endnu ikke mejsle i granit, at eSuperligaen bringes igen næste år. Men det er utrolig tæt på.

- Hvis ikke, vil jeg blive meget overrasket, sagde han med et smil.

Danmarks otte bedste eSuperliga-klubber dyster om en præmiepulje på 365.000 kr. og æren af at blive Danmarks første eSuperliga-mester, Forum Arena mandag den 17. december 2018.. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce