Annonce
Fodbold

eSuperliga i Horsens: Arrangør forventer mellem 1500-2000 tilskuere

eSuperligaen i al sin magt og vælde. Sidste år blev det holdt i KB Hallen, i år er det for første gang flyttet udenfor København. Foto: Dreamhack
Finalestævnet i eSuperligaen afvikles i Forum Horsens lørdag, og det er første gang, at det foregår i Jylland.
Annonce

Horsens: Det tredje finalestævne i eSuperligaens historie afvikles i weekenden, og for første gang er værtsbyen en anden end København. Efter to succesfulde finaler i henholdsvis Forum København og KB Hallen, er det nu Forum Horsens, der danner rammerne om finaleserien.

- Det går rigtig stærkt med billetsalget lige nu. De seneste 24 timer solgte vi 200 billetter, og vi tror på, at der kommer 1500-2000 mennesker, siger Simon Jørgensen, der er project manager på eSuperligaen.

Hvis det fremmøde bliver tilfældet, er han rigtig godt tilfreds.

- Det er første gang, vi holder det udenfor København. I hovedstaden bor der masser af mennesker, så der er det lidt lettere at finde mange tilskuere. Men vi ville virkelig gerne prøve det af et andet sted, fordi vi mener at der er et stort potentiale i at holde det eksempelvis her i Horsens, siger Simon Jørgensen.

Skal jeg sætte en finger på, hvem det er, er det en 12-årig dreng.

Simon Jørgensen, project manager, om hvem der ser eSuperliga.

Annonce

En 12-årig dreng

Det første finalestævne i eSuperligaen blev holdt i slutningen af 2018. Dengang var der flere tusind mennesker samlet i Forum København, og det har nærmest allerede fra begyndelsen været en stor begivenhed i Danmark.

- Danmark er et specielt land på e-sportsområdet. Der er et stort fællesskab omkring det - især omkring Counterstrike og FIFA. Det var der allerede inden, vi begyndte med eSuperligaen - for os var det sådan set bare at begynde, og så var der opbakning, siger Simon Jørgensen.

- Det er ikke tilfældigt, at Danmark målt på indbygger er den største e-sportsnation i verden. Der er stor interesse for det, siger han.

Finaleserien kommer til at strække sig over 10 timer fra klokken 12-22. Første kamp spilles 13.15, men der er en fanzone i Forum, hvor tilskuerne kan spille andre spil, spille FIFA mod de professionelle, få autografer og meget mere.

- Det er en lang dag, fordi vi gerne vil have alle hold op på den store scene og spille. Så vi forsøger at aktivere tilskuerne på en anden måde end blot det at sidde og se kampe, siger Simon Jørgensen.

Og det er der brug for, for den gængse eSuperliga-tilskuer har formentlig ikke verdens største ro i kroppen.

- Skal jeg sætte en finger på, hvem det er, er det en 12-årig dreng. Der er også piger, og der er også voksne, men de fleste af tilskuerne er unge drenge, siger Simon Jørgensen.

I alt spiller klubberne om 365.000 kroner i præmiepenge.

Programmet

Lørdag den 7. december i Forum Horsens:

Program for dagen:
12.00: Dørene åbner
13.00: Show start
13.15: Kvartfinale 1: OB-FC Midtjylland
14.15: Kvartfinale 2: Lyngby-Esbjerg
15.15: Kvartfinale 3: Brøndby-AC Horsens
16.15: Kvartfinale 4: FCK-Vejle Boldklub
17.30: Semifinale 1
18.30: Semifinale 2
20.00: Grand Final
22.00: Tak for i aften

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

AC Horsens For abonnenter

Tankevækkende klø i Aarhus: Tre store problemer i AC Horsens

Annonce