Annonce
Odder

Esport-klub rykker ind på efterskole

Koncentration og samarbejde er vigtige ingredienser i eSport. Esport Odder og Rudehøj Efterskole vil fremover arbejde sammen og dele udstyr og lokaler. Foto: Søren E. Alwan

Forening får faste rammer på Rudehøj Efterskole, som indfører eSport som et valgfag. Begge parter er tilfredse med samarbejdet.

Annonce

Odder: En del elever på Rudehøj Efterskole vil gerne dyrke elektronisk sport, og foreningen eSport Odder mangler et fast sted at være. Derfor har skolen og foreningen lavet et samarbejde, som begynder lige efter nytår.

- Vi har haft to store ønsker, som de kunne opfylde. At få vores egne lokaler og computere. Det koster mange penge. Skolen har lokalerne, og vi er blevet enige om at deles om omkostningerne til computere, siger Klaus Udbye Agesen, der er næstformand i eSport Odder.

Efterskolens forstander Jacob Hørning læste for et par måneder siden en historie i avisen om, hvordan børn slæbte deres computere med i en taske, når de skulle spille esport i klubben, som indtil nu har holdt til i Spektrum Odder. Klubben fortalte også, hvordan den kæmpede med at finde penge til at købe computere.

- Jeg kan se en synergi i, at vi som skole tænker sammen med noget lokalt. Vi gik og arbejdede på noget, og de ville gerne udvide deres rammer. Esport er ikke noget, jeg selv kender ret meget til, men jeg kan godt mærke interessen og efterspørgslen fra vores egne elever, og så var det en god ide at bruge vores ressourcer sammen, mener Jacob Hørning, der kontaktede eSports-foreningen.

Sport på computer

Computersport på konkurrenceplan kaldes eSport, og ligesom andre sportsgrene er det krævende og til tider vellønnet. Der er f.eks. konkurrencer i skydespil som Counterstrike og i fodboldsspillet FIFA, og de bedste spillere kan vinde store præmier.

Desuden er kampene blevet så organiserede, at man kan spille på vinderne via spilleselskaber som f.eks. Danske Spil.

Esport skal være et valgfag på Rudehøj Efterskole, som vil arbejde sammen med eSport Odder. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Valgfag på idrætsprofilen

Efterskolen har en musikprofil og en idrætsprofil, og det er den sidste, der skal udbygges med esport.

- Vi har gået med tankerne i noget tid, men det kræver nogle kompetencer. Vi har en enkelt lærer, der byder ind og går med i begyndelsen. Der er mange elementer i eSport, også noget socialt. Det handler om at være med i et team, det handler om samarbejder, og det handler om forståelse af, at succes ikke kommer bare man sætter sig ned med noget. Der skal arbejdes, påpeger efterskoleforstanderen.

Den holdning flugter med tankerne i Esport Odder, som vil arbejde seriøst med eSport.

- Der er et konkurrenceelement, og så handler det om teamwork, strategisk tænkning og teamsamarbejde, alt sammen noget man kan tage med sig videre i livet, påpeger Klaus Udbye Agesen.

Annonce

Går i gang lige efter nytår

Det er et mødelokale på skolen, der er i fuld gang med at blive indrettet.

- Vi er i fuld gang med at købe 12 kraftige gaming-computere. Så kan vi inkludere mange flere i vores forening. Både dem, der ikke selv har en computere, og dem, der måske ikke kunne få deres forældre til at køre dem i Spektrum med computere. Vi regner med at komme i gang med den første træning i begyndelsen af januar, og vi søger trænere og undervisere, der kan være med til at løfte samarbejdet, siger Klaus Udbye Agesen fra eSport Odder.

Tanken er, at skolen kan bruge lokalet og computere formiddag og eftermiddag, mens foreningen bruger dem sidst på dagen. Og måske kan andre til tider leje sig ind og bruge de kraftfulde computere.

- Vi har 35 medlemmer, men vi regner med at komme op på 70-80 næste år. Jeg ved, at vi også vil få nogle medlemmer fra efterskolen, tilføjer næsteformanden i eSport odder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Skanderborg

Tyve stjal pengeskab fra skole

Annonce