Annonce
Horsens

Esben Kronborgs nye single er en sang til hans kone

Den 6. september lander Esben Kronborgs tredje album "Esben Kronborg" på streamingtjenesterne. Med albummet går han nye veje i forhold til sine to første, engelsksprogede plader "Trumpets" og "A Multitude Of Things You Can't Rehearse". Seneste og sidste singleudspil op til albumudgivelsen er "Når Lysene Går Ud". PR-foto
Esben Kronborg udgiver forsmag på det fulde album, der lander den 6. september.

Horsens: Han har haft travlt med musikken i de seneste måneder, den horsensianske popsmed Esben Kronborg.

Den 6. september udkommer hans ny album, som han har knoklet med at indspille og promovere, og fredag sendte han så sidste forløber, singlen "Når Lysene Går ud", på gaden.

Apropos hans travlhed med musikken er netop den sang tilegnet hans kone, fortæller han om nummeret, der handler om at finde hjem, når andre ting i livet også trækker i én.

- Da jeg sidste år skulle giftes med min kæreste og mor til mine tre børn, Louise, skrev jeg den her til hende og sang den til vores bryllup. Jeg har i de snart 10 år, vi har boet sammen, tilbragt langt de fleste weekender på landevejen. Ikke alle klicheer om os musikere er sande. Men nogle gange kan det sgu' være svært at trække stikket og køre hjem. Når jeg synger den her sang, husker jeg mig selv på, at når lysene går ud, så er det hjem. Noget, jeg er blevet bedre til med alderen, siger 35-årige Esben Kronborg om singlen, der kan høres på diverse streamingtjenester.

Første gang med lutter danske sange

- Produktionsmæssigt er vi gået i retning af noget hvid reggae a la Laid Back med et forløsende omkvæd. Når jeg spiller sangen live, kan jeg se og mærke, at den rammer noget i folk, at den har noget umiddelbart over sig. Det er fedt, siger han om nyudgivelsen.

Esben Kronborg har samlet set udsendt en håndfuld singler, der leder op til udgivelsen af det ny album; hans tredje, der kort og godt hedder "Esben Kronborg".

Det er første gang, han udgiver et helt album med lutter danske sange, og fredagens nummer lander sammen med en video, der følger musikeren på vej hjem fra et spillejob.

"...ud på motorvejen mens lysene går ud," lyder beskrivelsen af videoen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce