Annonce
Horsens

Esben Kronborg sætter lyd på den silende regn

Esben Kronborg er lige nu Horsens' bedste bud på en hitmager. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Horsens: Den horsensianske sanger og sangskriver Esben Kronborg fortsætter sin nye linje med danske tekster på årets tredje single-udspil.

"Silende regn" hedder sangen, der bl.a. handler om ikke at have så meget lyst til den vinter, der nu har meldt sin snarlige ankomst.

- Vi kender alle sammen følelsen af, at humøret sammen med vejret godt kan gå hen og blive lidt gråt, som Esben Kronborg siger.

Han har tidligere i år givet sit støt voksende publikum to singler på dansk: "Fjenden i mig", som kom i juni, og "Lang vej hjem", der fulgte i august.

De tre singler kan ses som optakten til et nyt album, der er planlagt til at udkomme i efteråret. "Troende tvivler" lyder arbejdstitlen.

- Jeg går i studiet i februar for at indspille resten af albummet, fortæller Esben Kronborg.

Det sker i samarbejde med veteranen Lars Skjærbæk, som den lokale sanger har haft et tæt musikalsk fællesskab med siden ep'en "Boats Leak" tilbage i 2013.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce