Annonce
Kultur

Esben Kronborg går til kanten med ny koncert-idé

Mange håbefulde musikere tager til København i jagten på et gennembrud. I hovedstaden finder man de store selskaber, musiker-netværk og koncertsteder, men i provinsen og på kanten af det etablerede er der også en stemme. Den vil Esben Kronborg fra Horsens gerne give mere plads med et nyt koncert-koncept. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Horsens-musiker vil give scene til provinsens musikere – unge og ældre med noget på hjerte og afstand til Københavns musik-etablissement.
Annonce

Horsens: København ses ofte som det forjættede land for musikere, som jager det store gennembrud. Mange flytter til hovedstaden med drømme om succes, men der er også toner og stemmer tilbage i provinsen, og dem sætter den horsensianske musiker Esben Kronborg nu lys på.

Popsmeden, der i efteråret sendte sit tredje album ”Esben Kronborg” på gaden, har fået en idé til et nyt koncert-koncept. ”Sange Fra Kanten” hedder det.

Her samler han musikere - overvejende fra provinsen - til at give fælles koncerter, hvor de både spiller og fortæller om deres musik.

- Det er født af en tanke om, at det meste musik kommer fra samme sted: Fra de samme selskaber i København. Og hvis man ser på bookere og management, er det også de samme, der går igen, når nye kunstnere skal præsenteres.

- Der er bare mange, som ikke er en del af alt det. Folk, som har virkelig meget at byde på, men som måske har svært ved at få et publikum, hvis de skal ud at spille nye steder. Så jeg tænkte: Hvad nu hvis, vi slår kræfterne sammen; vi, der ikke ligner alt det andet, og som måske er forankret i vores hjemstavn? Jeg tror, der kan komme noget spændende og dynamisk ud af at høre musikken og de forskellige historier og se, hvor meget det faktisk betyder, hvor man kommer fra, siger Esben Kronborg.

Jeg tror, der kan komme noget spændende og dynamisk ud af at høre musikken og de forskellige historier og se, hvor meget det faktisk betyder, hvor man kommer fra.

Esben Kronborg

Annonce

Ud over scenekanten

Han uddyber, at konceptet er en udstrakt hånd til musikere i provinsen, men også til andre på ”kanten”: På kanten af musik-etablissementet, på kanten af det moderne og på kanten af succes.

I første omgang er han klar med et arrangement på sin egen hjemmebane, Horsens.

Her huser KulisseLageret 8. april premieren på ”Sange Fra Kanten”, og Esben Kronborg optræder sammen med Ida Wenøe, der i dag bor i Berlin, men stammer fra Træden. Dertil kommer M. Rexen, der har rejst i store dele af verden, og nu har base på Christiania, samt M.C. Hansen, som kommer fra Sydsjælland og sidste år udgav sit første album på dansk.

På scenen skiftes de til at optræde, og selv om Esben Kronborg indtil videre kun har denne ene optræden på bedding, håber han, at koncert-formen kan komme ud over scenekanten.

Han har været i kontakt med Dansk Rock Samråd om mulighederne for at brede konceptet ud i samarbejde med organisationen, og han bejler til en showcase på årets Spot-festival i Aarhus.

Annonce

Folk vil gerne have noget autentisk

Målet er dog ikke at åbne de store pladeselskabers øjne for, at der er også er musik, der rykker vest for Valby Bakke, forklarer han.

- Nej, egentlig ikke, for det tror jeg såmænd, at de godt ved. Men jeg tror også, at de er ligeglade. Hvis man ser på, hvad de fleste pladeselskaber sender ud, er det typisk noget, de selv har støvet op og dyrket. De vil gerne vil selv forme musikerne, fra de er helt unge, og på den måde give dem de bedste muligheder. For tiden er der også en del selskaber, der er begyndt at signe de her Poul Krebs-typer, fordi der er en nostalgi-ting kørende. Der er ikke ret mange, der køber deres plader, men de kan lave udsolgte koncerter. Og så er der alle os i midten, som forsøger at leve af at skrive og spille, og hvor det til tider kan være rigtig svært. Så tanken er at samle nogle af dem, siger han og peger på, at koncerterne mest af er et vækstbed for nye møder mellem musikere og publikum.

- Jeg oplever, at publikum gerne vil have noget, der er autentisk. De vil gerne have nogle historier og nogle mennesker, de kan relatere til, og det er dét, jeg håber, vi kan gøre med det her: give folk en oplevelse med musikere fra forskellige egne af landet, som de kan relatere til, siger Esben Kronborg.

Billetsalget til koncerten 8. april er begyndt via www.kulisseLageret.dk.

Sange Fra Kanten

Den første "Sange Fra Kanten"-koncert finder sted 8. april på KulisseLageret i Horsens.

Musikerne skiftes til at spille deres numre i et akustisk setup.

Medvirkende

Ida Wenøe

Folk noir-musiker med rødder i Træden nær Horsens. Hun bor p.t. i Berlin. Hun udgav sidste år det roste album "The Things We Don't Know Yet" på det lokale selskab Songcrafter og begynder i slutningen af januar en længere danmarksturné, som også inkluderer koncerten i Horsens.

M.C. Hansen

Singersong-writer fra Jungshoved på Sydsjælland. Efter mange år, hvor han skrev på engelsk, udgav han sidste år det dansksprogede album "Alter Ego Ego Alter", der blandt andet handler om hans tilværelse i Jungshoved.

M. Rexen

Et af de nyere navne på den danske alternative-scene. Han bor på Christiania, men blev født i De Forenede Arabiske Emirater og har rejst i store dele af verden, hvilket også afspejles i musikken. Udgav sidste år sit tredje album "And They Danced".

Esben Kronborg

Pop- og rockmusiker fra Stensballe ved Horsens. Udgav sidste år sit første dansksprogede album "Esben Kronborg", der blandt andet handler om hans liv som mand midt i 30'erne, livet som turnerende musiker og familiefar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Unge færdige med første uddannelsestrin

Annonce