Annonce
Odder

Eriksminde Efterskole lukket ned efter smitte

Lynge Korsgaard, der er forstander Eriksminde Efterskole, måtte søndag sende samtlige elever hjem, fordi to elever er smittet med corona. Privatfoto
112 elever blev sendt hjem søndag, fordi to elever er testet positive for corona

Bjerager: Eriksminde Efterskole blev i løbet af søndag tømt for elever og lærere, fordi to elever er blevet testet positive for corona.

- De to unge blev sendt hjem allerede fredag, fordi de havde symptomer, og søndag morgen blev vi så ringet op af først den ene elev - og 20 minutter senere af den næste. Derefter sendte vi straks de 32 elever, der var her på weekend, op på deres værelser. Resten af dagen kom de kun ned til morgenmad og kun i de primærgrupper, de tilhører, siger forstander Lynge Korsgaard, der med primærgrupper henviser til, at skolens 112 elever til daglig er delt op i fem grupper.

Annonce

Bekymret

Lynge Korsgaard ved endnu ikke, hvornår eleverne kan vende tilbage til skolen. Det kommer blandt andet an på ventetiden på tests. Alle elever og ansatte skal nemlig være testet negative, før de kan vende tilbage. Endvidere skal de to smittede elever være testet negative to gange med fire dages interval, før de kan vende tilbage.

- Jeg håber ikke, at flere blive testet positive, men jeg kan godt være lidt bekymret. For de to elever tilhører hver sin primærgruppe, og samtlige elever opholdt sig på skolen forrige weekend. Men nu må vi se, hvad testene viser, siger forstanderen, der håber, at eleverne i bedste fald kan vende tilbage til Eriksminde Efterskole søndag aften. Indtil da får de fjernundervisning.

Forstanderen har i øvrigt kun ros til overs for eleverne, som tog hjemsendelsen i stiv arm.


Selvfølgelig blev eleverne først lidt kede af det. Men det er mit indtryk, at de hurtigt fattede sig og derefter accepterede situationen.

Lynge Korsgaard, forstander på Eriksminde Efterskole


- Selvfølgelig blev de først lidt kede af det. Men det er mit indtryk, at de hurtigt fattede sig og derefter accepterede situationen. Nu med mundbind og endnu mere sprit end til daglig. Det samme gælder i øvrigt forældrene, som var meget flinke til at tage kammerater med i bilerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce